به گزار نویاب به نقل از تجارت نیوز، سعید صمدی ضمن تسلیت به بازماندگان حادثه معدن طبس اظهار کرد: این معدن، یکی از بزرگترین معادن بخش خصوصی است که ۱۵۰۰ نفر در آن مشغول به کار هستند و سالانه ۴۰۰ هزار تن زغال سنگ از آن استخراج میشود.
دبیر انجمن زغال سنگ ایران افزود: این معدن یکی از معادن نمونه کشور بود که در ۲۰ سال اخیر اخطاریه ایمنی نداشت و به صورت منظم بازرسیهای مربوطه در آن انجام میشد، اما به دلیل نشست گاز شاهد وقوع چنین حادثهای بودیم. در حالی که انتظار نداشتیم چنین حادثه تلخ و دردناکی در این معدن رخ بدهد.
وی با بیان اینکه تعدادی از کارگران قدیمی سهامدار این معدن هستند، گفت: به دلیل ایجاد گاز حاصل از زغال سنگ و فشار بالای آن، شاهد حادثه ناگوار در این معدن بودیم که به یکباره گاز آزاد شد و غلظت گاز بالا رفت.
او ادامه داد: نشست گاز در کارگاهی که در آن دو نفر کارگر حضور داشتند اتفاق افتاد، اما نشست گاز و انفجار به قدری شدید بوده که سایر کارگاه ها که در فاصله ۱۵۰ تا ۲۰۰ متر قرار داشته را تحت تاثیر قرار داده است. به نظر می رسد که نشت گاز زغال سنگ علت این حادثه بوده، اما سایر ابعاد این حادثه در حال بررسی است.
معادن زغال در چند سال اخیر مغفول مانده است
صمدی با اشاره به اینکه معادن زغال در چند سال اخیر مغفول مانده است، گفت: در این چند سال تمرکز بر تامین زغالسنگ از طریق واردات بوده است، با اینکه واردات سه برابر قیمت داخلی هزینه در بر دارد.
دبیر انجمن زغال سنگ کشور افزود: قیمت زغالسنگ داخلی سه برابر کمتر از قیمت خارجی است که با این قیمت ها معادن نمی توانند اقدام به مکانیزاسیون و نوسازی کنند.
وی تاکید کرد: اختلاف قیمت زغالسنگ داخلی و خارجی ناشی از کیفیت نیست، بلکه فقط ۳۰ درصد به خاطر کیفیت است. بر اساس آخرین آمارها ۸۰۰ میلیون دلار زغال در سال ۱۴۰۱ وارد شده است که اگر ۸۰ میلیون دلار به بخش معادن اختصاص پیدا می کرد امروز شاهد چنین حوادثی نبودیم، ضمن اینکه برای تجهیز ایمنی معادن ۳۰ میلیون دلار نیاز داریم.
معادن باید به سمت مکانیزاسیون حرکت کنند
صمدی با بیان اینکه معادن باید به سمت مکانیزاسیون حرکت کنند، گفت: با افزایش سطح فناوری در معادن شاهد کاهش نیروی کار در این بخش و افزایش تولید خواهیم بود، ضمن اینکه ارز کمتری از کشور به خاطر واردات زغالسنگ خارج می شود.
وی عنوان کرد: زغالسنگ کشور ما قابلیت رقابت در عرصه بین المللی را دارد، باید به بخش معدن توجه ویژه ای شود تا با سرمایهگذاری مشکلات این بخش حل شود.
دبیر انجمن زغالسنگ کشور با اشاره به اینکه اکنون ۲۰ هزار نفر در معادن کار می کنند، گفت: حدود ۱۲۰ معدن در کشور فعال است که ۱۰ معدن بزرگ داریم، ضمن اینکه ۶۵ درصد تولید زغال سنگ کشور در معدن طبس است.
وی خاطرنشانکرد: ما نگران وضعیت سایر معادن و معدنکاران هستیم، معادن زغالسنگ کشور نیازمند رسیدگی و اختصاص تسهیلات است تا ضمن جلوگیری از خروج ارز بتوانیم ایمنی معادن را حفظ کنیم و شاهد چنین حوادث دردناکی نباشیم.