به گزارش نویاب به نقل از تسنیم، حبیب اسدالله نژاد، اظهار داشت: قیمت مصوب هرکیلوگرم مرغ برای مصرف کننده از ۵۹ هزارو ۸۰۰ تومان به ۶۳ هزار تومان تغییر کرد اما هنوز با هزینه های تمام شده مرغداران فاصله دارد.
مدیر عامل اتحادیه مرغداران گوشتی افزود: بر اساس بررسی مرغداران درباره قیمت تمام شده با سود حداقلی، مرغ زنده باید۴۸ هزارو ۵۰۰ تومان و گوشت مرغ ۶۹ هزار تومان برای مصرف کننده باشد.
وی در واکنش به دلایل ارزانی قیمت مرغ در کشور همسایه ترکیه گفت: پایین بودن قیمت مرغ در ترکیه به دلیل ورود نهاده های ارزان قیمت اوکراین به این کشور است که قیمت تمام شده را به شدت کاهش داده است اما متوسط قیمت جهانی هر کیلوگرم مرغ در دنیا ۲.۳ دلار است که در صورت واردات مرغ با دلار ۳۰ هزار تومانی قیمت مرغ بالای ۷۰ هزار تومان میشود.
وی ادامه داد: ترکیه در حالی می تواند هر کیلوگرم مرغ را ۴۰ هزار تومان تولید کند که ذرت و سویای مصرفی آنها کیفیت پایینی ندارد اما نهاده های وارداتی در ایران کیفیت پایینی دارد زیرا میزان رطوبت آنها بالا و پروتئین پایینی دارد.
اسدالله نژاد تصریح کرد: از طرفی اکثر واحد های مرغداری کشور فرسوده و نیازمند بهسازی هستند، قبل از اصلاح نظام یارانه ها باید برای این مرغداری ها فکری می شد.
وی اظهار داشت: برای افزایش راندمان تولید، باید اقدام به تجهیز و بهسازی صنایع مرغداری اقدام کرد که این عامل باعث کاهش هشت درصدی هزینه های تولیدی میشد و حتی می توانستیم قیمت تمام شده مرغ را در کشور از ۶۳ هزار تومان فعلی، بسیار پایین تر بیاریم.
