رئیس مرکز اطلاعات مالی با بیان اینکه خروج از فهرست سیاه یا همان لیست کشورهای پرخطر تأثیر مهمی در تغییر وضعیت اقتصاد ایران در شاخص بازل خواهد داشت، تصریح کرد: در شاخص بازل حدود ۳۰ امتیاز مربوط به گزارش FATF از وضعیت پولشویی و تأمین مالی تروریسم کشورها است و شاخص بازل و گزارشهای FATF دو عامل بسیار مهم و اساسی در محاسبات ریسک سرمایهگذاری محسوب میشوند و این موضوع بر اهمیت مدیریت این چالش میافزاید.
وی خاطرنشان کرد: نشستهای تخصصی و فنی سال گذشته با کمیسیونهای مجمع تشخیص مصلحت نظام در فضایی فنی و حقوقی ذهنیتهای کارشناسی در خصوص مدیریت فرصتها و تهدیدهای چالش با FATF را تغییر داده است.
وی اضافه کرد: به دلیل ورود جمهوری اسلامی ایران به فهرست کشورهای پرخطر پولشویی و تأمین مالی تروریسم، شرکت دولتی بیمه صادرات و اعتبار چین SINOSURE که مسئول ضمانت سرمایهگذاران چینی است، محاسبات ریسک سرمایهگذاری در ایران را جدیتر گرفته است و تداوم این وضعیت به طور حتم تحقق شعار سرمایهگذاری برای تولید را با موانعی روبهرو خواهد کرد.
خانی اظهار امیدواری کرد که با توجه زمانبر بودن فرایند فنی و حقوقی خروج از فهرست سیاه، مجمع تشخیص مصلحت نظام هرچه سریعتر مانع اصلی تسهیل و تسریع اجرای برنامه اقدام و حذف اقدامات تقابلی FATF علیه کشور را با تصویب لوایح CFT و پالرمو برطرف کند.