به گزارش نویاب به نقل از ایرنا، علیرضا مهاجر روز چهارشنبه در آیین نخستین کشت مکانیزه برنج کشور که در شهرستان آمل برگزار شد، گفت: یکی از برنامه های سازمان جهاد کشاورزی این است که کشت قراردادی را در کشور احیا کند که برای شروع امسال این طرح در ۴۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی شمال کشور اجرا می شود.
وی افزود: در این طرح مواد اولیه کشت و کار برنج از قبیل بذر، کود، سموم شیمیایی، حمایتهای بیمهای و حتی توصیههای فنی در اختیار کشاورزان قرار میگیرد، پس از برداشت، برنج تولید شده یا شلتوک آن به قیمت روز خریداری میشود و هزینهها در این زمان از محصول فروخته شده کم خواهد شد.
معاون امور زراعت وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: با اجرای طرح کشت قراردادی کشاورز دیگر دغدغه مالی نخواهد داشت و به راحتی حتی زمانیکه قدرت تامین نقدینگی و تامین نهاده را ندارد می تواند کار خود را آغاز کند.
وی افزایش درآمد کشاورزان، استفاده به موقع از نهاده چه از نظر کمیت و چه کیفیت را از مزایای اجرای طرح قراردادی دانست و ابراز امیدواری کرد که در سال های آینده استقبال بیشتری از این طرح شود تا در مدت زمان سه سال تمامی اراضی شالیزاری کشور زیر کشت قراردادی برود.
عنایتی گفت با اجرایی شدن کشت قراردادی میزان محصولات کشاورزی نیز افزایش می یابد و در نتیجه نیاز کشور به واردات نیز کاهش خواهد یافت.
وی با بیان اینکه وظیفه سازمان جهاد کشاورزی حمایت کشاورزان است، افزود: یکی دیگر از کارهایی که در راستای حمایت از کشاورزان در سال زراعی جدید صورت گرفت کاهش قیمت کود بود تا کشاورزان بتوانند به راحتی و بدون دغدغه، قیمت کود را تهیه و استفاده کنند.
نخستین نشاء مکانیزه برنج مازندران در سال زراعی جدید حدود یک هفته زودتر از سال قبل عصر امروز چهارشنبه با حضور استاندار و معاون وزیر جهاد کشاورزی در شهرستان آمل انجام شد.