به گزارش نویاب به نقل از خانه ملت، مجید انصاری، در تشریح جزئیات نشست دوشنبه، ۴ بهمن ماه کمیته تعاون کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: این نشست با حضور معاون تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان، مدیرعامل تعاون قوه قضائیه، مدیرعامل بنیاد تعاون ارتش، مدیرعامل بنیاد تعاون ستاد کل نیروهای مسلح، مدیرعامل بنیاد تعاون سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، مدیرعامل بنیاد تعاون وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و مدیرکل بنیاد حمایت از زندانیان به منظور بررسی ظرفیت تعاونیها در راستای تحقق شعار سال مبنی بر افزایش تولید، پشتیبانیها و رفع موانع برگزار شد.
نماینده مردم ممسنی و رستم در مجلس با یادآوری مطالعاتی که کمیته تعاون کمیسیون اجتماعی در زمینه نقش تعاونیها در جهت تحقق شعار سال داشته است، ادامه داد: این نشست به منظور بررسی مشکلات این بنیادها و نقشی که مجلس به عنوان قوه قانونگذاری، همچنین انجام وظیفه ذاتی نظارتی که برعهده دارد، میتواند در جهت رفع آنها داشته باشد چه در قالب ایجاد قوانین جدید یا رفع خلأهای قانونی برگزار شد.
وی تصریح کرد: آنچه مسلم است این بنیادها میتوانند نقش موثری در جهت ایجاد اشتغال و افزایش تولید به ویژه در حوزه مسکن داشته باشند کما اینکه موضوعی که امروز مورد بررسی قرار گرفت نیز مرتبط با حوزه مسکن بود.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم با اشاره به پیشنهاد روسای این بنیادها در جهت تشکیل کارگروههایی برای رفع این مشکلات خاطر نشان کرد: یکی از این مشکلات درباره شخصیت حقوقی بنیادهای تعاون بود کما اینکه آنها انتظار دارند اگر قرار است این تعاونیها به ویژه در حوزه مسکن تشکیل شود باید از آنها در روند استعلامها نظرخواهی شود و این مستلزم این است که شخصیت حقوقی بنیادهای تعاون از حالت دوزیستی خارج شده چرا که آنها به نوعی کلمه تعاون را یدک میکشند اما در این قالب فعالیت ندارند.
وی با اشاره به دیگر مشکلات این بنیادها افزود: هم اکنون دستگاههای مختلف اعم از وزارت راه و شهرسازی، سازمان نظام مهندسی و شهرداریها در حوزه اعطای مجوز ساخت مسئولیت دارند که این امر هم زمانبر بوده کما اینکه گاه تا یک سال به طول میانجامد بنابراین لازم است برای تسهیل و تسریع این روند و اتخاذ تصمیمات واحد از این حالت چند مجموعهای برای اعطای مجوزها خارج شوند.
انصاری اظهار کرد: موضوع تأمین زمین برای ساخت مسکن از دیگر مشکلات این تعاونیها بود چرا که گاه در نقاطی صورت میگیرد که کارمندان دستگاهها از قدرت خرید آنها برخوردار نیستند بنابراین باید به گونهای برنامهریزی شود که این تعاونها بتوانند به ساخت مسکن ارزانتر اقدام کنند. همچنین لازم است اعتباراتی در جهت تأمین منابع مالی این بخش در بودجه سنواتی لحاظ شود.
سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس یادآور شد: بر اساس برنامهریزیهای صورت گرفته این بنیادها به ساخت قریب ۵۰۰ هزار واحد مسکونی از ۴ میلیون واحد مسکن ملی که دولت مکلف به ساخت آن شده است متعهد شدهاند بنابراین لازم است با رفع موانع موجود در مسیر فعالیت آنها شرایطی را ایجاد کرد که بتوانیم از ظرفیت این بنیادها در این حوزه استفاده کنیم.