به گزارش نویاب به نقل از ایرنا، «غلامرضا هادربادی» در پانزدهمین کنگره ملی و نخستین کنگره بینالمللی مکانیزاسیون کشاورزی، با بیان این که بخش کشاورزی در شرایط کنونی موتور توسعه است، بر همسویی برنامههای سازمان با سیاستهای وزارت جهاد کشاورزی تاکید کرد.
وی گفت: طرح الگوی کشت و کشت قراردادی با اجرای مکانیزاسیون از طریق تشکلها تسریع مییابد و یکی از مهمترین ابزارهای تشویقی برای رسیدن به این هدف است.
سرپرست سازمان تعاون روستایی افزود: بهکارگیری مکانیزاسیون توسط تشکلها در ایران سابقه زیادی دارد، به طوری که تشکلهای بخش کشاورزی در حوزه کشت و صنعت، سهامی زراعی، تعاونی تولید و تعاونی روستایی نقشآفرینی کردهاند.
وی ادامهداد: از ۵۳ سال پیش که اساسنامه تعاونی تولید مصوب شد، یکی از اهداف این تعاونیها استقرار واحدهای مکانیزاسیون بود و وظیفه تعاونیهای تولید، یکپارچهسازی همراه با حفظ مالکیت مبتنی بر نظام بهرهبرداری است.
بهرهگیری از نظام بهرهبرداری از لوازم تحقق در امنیت غذایی است
هادرباری تصریحکرد: خرده مالکی به عنوان سوپاپ اطمینان امنیت غذایی و پدافند غیرعامل عمل میکند که اگر با نظام بهرهبرداری یاد شود به عنوان فرصت است.
وی گفت: تعاونیهای تولید بیش از ۳۰ درصد از اراضی کشاورزی و ۶ هزار روستا را تحت پوشش دارند و سه و نیم میلیون هکتار زیر نظر این تعاونیهاست که بستر مناسبی برای بخش کشاورزی است.
واگذاری تراکتور و کمباین و سایر ادوات کشاورزی در قالب تعاونیها تعریف شود
سرپرست سازمان تعاون روستایی مرکزی ایران افزود: از آنجایی که تعاونیها بهای خدمات مکانیزاسیون را پس از برداشت محصول از کشاورز اخذ میکنند، نوعی کمک به کشاورزان کمبضاعت بوده و عامل انگیزشی برای اجرای کشت قراردادی و انجام الگوی کشت به حساب میآید، بر این اساس اولویت تشکلها و تعاونیها در تخصیص تسهیلات خط تجاری مکانیزاسیون، اولویت دادن به توسعه پایدار بخش کشاورزی است.