ابوالفضل پاکدامن در گفتوگو با خبرنگار نویاب در خصوص افزایش ۴۵ درصدی حقوق و دستمزد اظهار کرد: متاسفانه کسانی درباره این موضوع تصمیم می گیرند که هیچ درک و فهمی از فضای کسب و کار و اقتصاد ندارند، در شرایطی که فعالان اقتصادی از سیاست های دستوری در اقتصاد انتقاد دارند، به دستوری شدن حقوق و دستمزد تاکید می شود و بدون پایه و تحلیل کارشناسی تصمیم می گیرند.
مدیر عامل گروه تولیدی پویا کیسه (پاک بافت) افزود: افزایش های اینگونه بی مبنا و یکطرفه و اعمال فشار بر کارفرما بار تورمی ایجاد کرده و موجب افزایش شاخص قیمت ها خواهد شد که با این شرایط قدرت خرید کارگر از سال قبل نیز کمتر می شود.
وی معتقد است: از آنجاییکه باور داریم پایین آمدن قدرت خرید کارگران و کوچک شدن سفره آنها در ابتدا برای کانون خانواده و سپس برای کارفرما تهدید بزرگی به حساب می آید، در این شرایط اقتصادی بهتر بود یارانه ای از طرف دولت از قبیل معافیت های درصدی از بیمه تامین اجتماعی، مالیات و تسهیلات حفظ اشتغال و غیره به کارفرما داده می شد که بار تورمی نداشته باشد.
پاکدامن بیان کرد: تعدیل نیروی واحدها، بالارفتن نرخ بیکاری، افزایش قیمت ها و تورم و روی آوردن به روش ها و کارهای غیرقانونی کارفرمایان در پرداختی ها را می توان از جمله تبعات این تصمیم دانست.
وی با اشاره به بی انگیزگی کارگران در افزایش کارایی و بهره وری برای دریافت حقوق بیشتر، گفت: بدون شک با این روند قدرت خرید کارگران نسبت به سال قبل کاهش می یابد.
پاکدامن افزود: همچنین این تصمیم افزایش ۴۴ درصدی هزینه های بیمه تامین اجتماعی و کلوزهای تعهدی سایر بیمه نامه ها را نیز بدنبال خواهد داشت.
این مدرس دانشگاه افزود: از دیگر تبعات افزایش ۴۵ درصدی دستمزد می توان به روی آوردن و سرمایه گذاری کارفرمایان بر تولیدات تکنولوژیک و ماشین محور که تهدید مضاعفی برای اشتغال نیروهای غیر دانشی خواهد شد، فرارهای بیمه ای ( تامین اجتماعی) و روی آوری بیشتر به کارهای واسطه ای و دلالی (غیر تولیدی)، فرارهای مالیاتی و تشدید کاهش درآمدهای دولت و افزایش اشتغال غیرقانونی اتباع خارجی بویژه افاغنه اشاره کرد.