احمد جوادی در گفتگو با خبرنگار نویاب اظهار کرد: از مهارت های اساسی مدیران در جهت حکمرانی خوب، توانمندی حل مسائل آنهاست به گونه ای که بررسی و پردازش مسائل به تحمیل کمترین هزینه اقتصادی، اجتماعی، سیاسی برای جامعه منجر شود. از آنجا که هرکدام از این موارد اولویتی بردیگری ندارد، ساختارهای تصمیم ساز و تصمیم گیری باید به گونه ای طراحی شود که هزینه تصمیمات را کاهش دهد نه آنکه بحران تازه بیافریند.
عضو اتاق بازرگانی گرگان افزود: تشخیص شایستگی مدیران درمطلوبیت نهایی تصمیمات آنهاست زیرا که تبعات آن بر زندگی و معیشت مردم به صورت مستقیم بازتاب خواهد داشت و بر حال و آینده اثر می گذارد؛ پس تمام نقاط ضعف و قوت هر تصمیم باید بررسی و اهمیت داده شود و راهکار متناسب آن طراحی شود تا از اجرای طرح هایی با نتایج منفی و تنش افزا جلوگیری شود.
وی گفت: قانون کاهش ساعات کاری در اکثر کشورها سالها پیش اجرا و مزایا و معایب انواع اجرای آن مشخص شده و اینکه در کشور ما دچار وقفه و طول زمان شده است آنقدر اهمیت ندارد که تبعات انتخاب روزهای تعطیلی ممکن است بوجود آورد.
وی ادامه داد: توالی تصمیماتی که متناسب شرایط و نیاز جامعه نباشد تنها سبب فشار بیشتر بر جامعه، تجار ومدیران بخش خصوصی خواهد شد، به گونه ای که تصمیمات به جای چاره سازی و روان سازی مسیر تولید و بازرگانی با جهان؛ تنگنا های عمیق تر و پرچالش تری را متولد می کند.
در حوزه راهکارهای ارتقا بهره وری چه کرده ایم؟
جوادی گفت: سال ها بعد با تغییر مدیران یا اتمام دوره نمایندگان قانون گذار هیچ کدام مسئولیت تبعات تصمیمات خود را نخواهند پذیرفت.
وی ادامه داد: اکثریت کشورها با توجه به قوانین کار و موقعیت اقتصادی خود در راستای تعادل کار و خانواده، ساعات کاری را به زیر ۴۰ ساعت رسانده اند که این امربا افزایش دستمزد ساعتی و باهدف بهبود معیشت، توسعه رفاه و صرف ساعات بیشتر شاغلان با خانواده و کاهش آسیب های اجتماعی با تقویت روابط خانوادگی، کاهش آسیب های روحی و بدنی کارگران از فرسایش کار متوالی همراه است.
عضو اتاق بازرگانی گرگان گفت: امروزه اکثر تحقیقات سازمانی نشان داده است که وزن بهره وری و کیفیت کار ارائه شده که ناشی از اثربخشی و کارایی توامان است بر کمیت ساعات و تعداد روز کاری بیشترو سنگین تراست اما در حوزه راهکارهای ارتقا بهره وری چه ابزارها و روند های مدیریتی و کاری را به صورت بومی اجرا کرده ایم که نتیجه بخش بوده و راهنمای مسیرباشد؟
وی بیان کرد: دلایلی از جمله کاهش هزینه های دولت با کاهش ساعات کاری کارمندان، کاهش ترافیک، افزایش مصرف در جامعه با تعطیلی بیشتر افراد و رونق اقتصاد ، … مطرح است اما آنچه مغفول مانده این است که آیا ما جزیره ای هستیم یا سیاره ای که نیاز به ارتباط وتعامل در حوزه صادرات، واردات، تجارت و مبادلات ارزی با دنیای اقتصادی نداریم ؟
پیشنهاد اتاق بازرگانی مبنی برتعطیلی شنبه ها همگام با کشورهای مسلمان خاورمیانه است
جوادی ادامه داد: تعطیلی روزهای شنبه و یکشنبه در اکثر کشورها و تعطیلی جمعه و شنبه در کشورهای مسلمان وجود دارد اما تعطیلی پنج شنبه و جمعه در کشورما، ارتباط جهانی را به سه روز کاهش می دهد که اثرات آن بر کاهش درآمد ارزی و نرخ ارز باید بررسی شود.
وی با بیان اینکه پاسخگویی این ضرر را تصمیم گیران خواهند پذیرفت؟، ادامه داد: در شرایط کنونی اقتصادی کشور که با بحران تحریم ها، برق وآب وغیره گرفتار شده و بازدهی صنایع و تولیدات دامی و کشاورزی را تحت تاثیر مستقیم قرار داده است، در این میان یک مولفه مهم دیگر هم وجود دارد و آن تفاوت ساعات کاری ما در روز با کشورهای اروپایی، آسیای شرقی، افریقایی و امریکایی است.
جوادی گفت: با کاهش روزهای کاری میزان ارتباط با کشورهایی با تفاوت ساعات روزانه به محدودیت اساسی می رسد که سازوکاری برای آن نیزپیش بینی نشده است.
وی افزود: پیشنهاد اتاق بازرگانی مبنی برتعطیلی شنبه ها همگام با کشورهای مسلمان خاورمیانه مانند ترکیه، عراق، افغانستان، یمن، عمان و غیره می توانست راه حل این مشکلات باشد و سبب افزایش بحران های اداری وتعاملی در کشور نشود.