به گزارش خبرنگار نویاب، الهام سالاری در هفتمین جلسه کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی گرگان اظهار کرد: مگس مدیترانه ای بومی شرق صحرای آفریقا بوده و در تمام دنیا گسترش بالایی پیدا کرده و بسیار خطرناک است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان افزود: اگر این آفت به درستی و در زمان مناسب مهار نشود خسارت اقتصادی زیادی را وارد می کند.
وی گفت: حشرات ماده، تخم ریزی را روی محصول انجام می دهند و خسارت مستقیم وارد کرده که تمام این فرایند درون میوه اتفاق می افتاد.
وی با بیان اینکه بسیاری از کشورها قوانین قرنطینه سخت گیرانه را پیش گرفته اند، بیان کرد: نقاط حساسی در مراحل زندگی این آفت وجود دارد که در کنترل آن باید این موضوع مورد توجه قرار گیرد و مبارزه در آن زمان انجام شود.
سالاری با اشاره به نحوه کنترل این آفت در سایر نقاط دنیا بیان کرد: کشورهایی مانند آمریکا، استرالیا و گواتمالا رویکردهای موفقی را در کنترل مگس مدیترانه ای پیش گرفته و اکنون به نقطه ای رسیده اند که مبارزه شیمیایی را منتفی کرده اند.
وی با اشاره به مدیریت تلفیقی آفات گفت: مگس مدیترانه ای پرواز می کند و جمعیت زیادی دارد لذا باغدار نمی تواند به صورت خصوصی با آن مبارزه کند اما خرده مالکی هم مانعی برای کنترل عمومی این آفت است زیرا اگر همسایه باغ، خانه باغ ها و فضای سبز شهر کنترل نداشته باشند نتیجه مطلوب اخذ نمی شود.
این عضو هیات علمی دانشگاه گفت: در قدم اول مبارزه شیمیایی جمعیت حساس آفت کنترل می شود اما بسیار مهم است که آفات باقی مانده را منهدم کنیم.