• امروز : چهارشنبه, ۳ اردیبهشت , ۱۴۰۴
  • برابر با : Wednesday - 23 April - 2025
4
در گفت و گو با نویاب مطرح شد؛

بی توجهی به حافظان خط مقدم امنیت غذایی| آموزش کیفی در تعدد دانشکده های دامپزشکی گم شد

  • کد خبر : 43246
  • 15 مهر 1403 - 14:39
بی توجهی به حافظان خط مقدم امنیت غذایی| آموزش کیفی در تعدد دانشکده های دامپزشکی گم شد
دامپزشکان و فعالان این حوزه بر این باورند علی رغم نقش مهمی که در تامین امنیت غذایی و سلامت جامعه ایفا می کنند اما توجه به این شغل آن طور که باید نیست ضمن اینکه در سال های اخیر تعدد دانشکده های دامپزشکی از کیفیت آموزش کاسته است.

نجمه جهان تیغ؛ نویاب: از دامپزشکان به عنوان حافظان خط مقدم تأمین امنیت غذا یاد می شود اما مطالبات و خواسته‌های حوزه دامپزشکی کشور آن طور که باید مورد توجه قرار نمی گیرد.
وظایفی که دامپزشکان در کنترل سلامت غذایی، تشخیص، کنترل و پیشگیری از بیماری‌های مشترک حیوان و انسان، کنترل و مبارزه با بیماری‌های دام، طیور و آبزیان دارند گویای اهمیت این شغل تحقق سلامت جامعه دارد.

خبرنگار نویاب به مناسب روز دامپزشک با «محمود غلامپور» رئیس هیات مدیره شرکت ماکیان دارو گلستان گفت و گو کرد. وی در خلال این مصاحبه از اهمیت دامپزشکی در تامین امنیت غذایی می گوید و در بخشی دیگر به دغدغه های دامپزشکان اشاره می کند. مشروح این گفت‌وگو را در ادامه می خوانید‌.

* اهمیت دامپزشکی در تامین امنیت غذایی چیست؟

در سال های اخیر قدری جایگاه و اهمیت دامپزشکی و دامپزشک در کشور ما ارتقا یافته است. بسیاری از مواد غذایی از مسیر دامپزشکی عبور می کند. وجود دامپزشک برای تامین امنیت غذایی بسیار پر اهمیت تر از وجود سازمان پزشکی و غذا و دارو است چراکه مواد غذایی از فیلتر یک دامپزشک عبور می کند. سالهای گذشته دامپزشکان در حاشیه و بیشتر درگیر بازدید از دامداری ها بودند، طی سال های اخیر اهمیت دامپزشکی بیشتر شده و در درمان حیوانات خانگی ورود پیدا کردند.

 

در سال های اخیر تعداد دانشکده های دامپزشکی بسیار افزایش یافته و حدود ۱۰ برابر شده است. این ازدیاد شاید مزیت به نظر برسد اما دانشجویان از جنبه کیفیت تحصیل با چالش هایی مواجه هستند

 

دامپزشکان در کشتارگاه ها و کارخانجات مواد غذایی به عنوان مسئول فنی مشغول به کار هستند و کنترل بهداشتی مواد غذایی به لحاظ آلودگی های انگلی، میکروبی و بیماری های مشترک بین انسان و دام را به عهده دارند اما علی رغم داشتن این وظیفه سنگین، اهمیت کار آنها دیده نشده و مسائل رفاهی و حقوقی آنها آن طور که باید جدی گرفته نمی شود. قطعا تولید خوب به لحاظ کیفی و کمی دغدغه یک دامپزشک است که این دغدغه به امنیت غذایی منتج خواهد شد.

 

* سطح دانش دامپزشکی در ایران را چگونه ارزیابی می کنید؟

در سال های اخیر تعداد دانشکده های دامپزشکی بسیار افزایش یافته و حدود ۱۰ برابر شده است. این ازدیاد شاید مزیت به نظر برسد اما دانشجویان از جنبه کیفیت تحصیل با چالش هایی مواجه هستند زیرا فضا و بودجه برای یادگیری عملی محدود شده است. البته نمی توان نادیده گرفت که دامپزشکان فعلی ما بسیار خبره هستند و جایگاه خوبی در سطح بین المللی دارند.

دامپزشکان از داشتم امکانات آزمایشگاهی بروز محرومند اما این موضوع باعث شده تا در جستجوی علت و معلول بیماری ها باشند و گاه با چشم غیر مسلح بیماری ها را تشخیص می دهند.

 

متاسفانه سازمان دامپزشکی بازوی اجرایی خوبی ندارد این سازمان در زیرمجموعه سازمان عریض و طویل جهاد کشاورزی که وظایف بسیار گسترده ای دارد، قرار گرفته است

 

در چند سال اخیر به دلیل تحریم ها نتوانستیم امکانات آزمایشگاهی وارد کشور کنیم شاید به لحاظ علمی پایینتر باشیم اما با وجود امکانات کم به عنوان مثال در کارخانجات طیور ضرایب تبدیل خوبی می گیریم.

* از دغدغه دامپزشکان برای ما بگویید.

متاسفانه سازمان دامپزشکی بازوی اجرایی خوبی ندارد این سازمان در زیرمجموعه سازمان عریض و طویل جهاد کشاورزی که وظایف بسیار گسترده ای دارد، قرار گرفته است.

با توجه به اهمیت دامپزشکی در سلامت مواد غذایی، تولید و صادرات نیازمند وجود وزارت دامپزشکی هستیم زیرا این قشر در دولت و مجلس هم حامی ندارند. خواسته دامپزشکان همیشه ابتر مانده است. چنانچه شاغلان این حوزه امنیت شغلی داشته باشند کیفیت و امنیت غذایی هم تامین می شود.

لینک کوتاه : https://noyabpress.ir/?p=43246
  • نویسنده : نجمه جهان تیغ
کد شما در این بخش

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.