• امروز : چهارشنبه, ۱۰ اردیبهشت , ۱۴۰۴
  • برابر با : Wednesday - 30 April - 2025
1
نویاب گزارش می‌دهد؛

گلستان در تله هتل‌های نیمه تمام و ظرفیت‌های خالی| معما‌های گردشگری استان همچنان بی‌پاسخ

  • کد خبر : 53283
  • 20 فروردین 1404 - 10:00
گلستان در تله هتل‌های نیمه تمام و ظرفیت‌های خالی| معما‌های گردشگری استان همچنان بی‌پاسخ
با وجود ظرفیت‌های فراوان، گلستان هنوز در مسیر توسعه گردشگری با چالش‌هایی نظیر هتل‌های نیمه‌تمام و ظرفیت‌های خالی مواجه است. در حالی که ساخت هتل‌ها ادامه دارد، پرسش‌ها در مورد کارایی این پروژه‌ها و علت عدم جذب کافی گردشگران همچنان بی‌پاسخ مانده است.

هنگامه خاندزوزی؛ نویاب: گلستان یک استان بالقوه در توسعه گردشگری است و هیچ کسی نمی‌تواند منکر ظرفیت‌های طبیعی، فرهنگی و جغرافیایی این استان باشد. اما متأسفانه هر چه جلوتر می‌رویم گویا عقب افتادگی‌های این استان در حوزه گردشگری جبران نمی‌شود، در سال‌های اخیر استان‌های کویری توانستند در جذب گردشگر موفق عمل کنند اما گلستان با همه ظرفیت‌های خدادادی هنوز در پله اول و به قول مسئولان در مسیر توسعه قرار دارد. اما متأسفانه مسیر توسعه در گلستان بیش از اندازه به درازا کشیده و همین مسأله سبب شده تا این استان عقب افتادگی شدیدی در حوزه گردشگری داشته باشد.

این عقب افتادگی، گلستان را با چالش‌ها و پارادوکس‌های زیادی مواجه کرده است که یکی از آن‌ها توسعه ظرفیت هتل‌های استان است. در حالی که مسئولان تأکید بر توسعه اقامتگاه‌های گردشگری دارند اما هتل‌داران از وضع موجود ناراضی هستند.

طرفیت هتل‌های گلستان ۲۸۰۰ تخت است

محمد عجم، رئیس انجمن هتل‌داران گلستان گفت: در حال حاضر ۴۷ هتل، هتل آپارتمان و متل با ظرفیت دو هزار و ۸۰۰ تخت در گلستان فعالیت می‌کنند.

او با اشاره به چالش‌ها و مشکلات اقتصادی هتل‌ها در گلستان افزود: مالیات، هزینه برق و گاز، افزایش هزینه‌های کارگری، بیمه تأمین اجتماعی و دیگر مسائل هزینه‌های زیادی را بر هتل‌ها تحمیل می‌کند و از طرفی هم خانه‌های بومگردی، مسافرخانه‌ها، اسکان مسافران در مدارس و دیگر اقامتگاه‌ها در روز‌های پیک، سبب شده تا ظرفیت اشغال هتل‌ها کاهش یابد.

عجم با بیان اینکه هتل‌های گلستان در ایام نوروز حدود ۶۰ درصد اقامت دارند و ۴۰ درصد ظرفیت آن‌ها خالی است، می‌افزاید: غیر از روز‌های پیک سال، در روز‌های عادی ظرفیت اشغال هتل‌ها بین ۳۵ تا۴۰ درصد است که دلیل آن عدم ماندگاری مسافر در گلستان است.

کمبود هتل نداریم اما همچنان مجوز ساخت می‌دهند

او گفت: با وجود اینکه در گلستان با کمبود هتل مواجه نیستیم اما هنوز هم مجوز‌های ساخت داده می‌شود، متأسفانه برای دریافت تسهیلات به این حوزه ورود پیدا می‌کنند و در میانه راه قادر به تکمیل پروژه نیستند.

 

 

عجم با تأکید به اینکه اکثر هتل‌ها در گلستان خالی است، افزود: حاضریم خارج از روز‌های پیک، تا ۴۰ درصد هم تخفیف به مسافران ارائه دهیم چراکه خالی ماندن اتاق‌ها هزینه‌های زیادی را به هتل‌داران تحمیل می‌کند.

او می‌گوید: علی رغم اینکه قرار بود ارزش افزوده برای هتل‌ها و سالن‌های پذیرایی اعمال نشود اما متأسفانه ۱۰ درصد ارزش افزوده از هتل‌ها اخذ می‌شود در حالی که هتل‌ها بیش از این میزان برای جذب مسافر تخفیف اعمال می‌کنند.

رئیس انجمن هتل‌داران گلستان ادامه می‌دهد: اگر دریافت این ارزش افزوده از رستوران و تالار‌های هتل‌ها حذف شود تقریباً بخشی از مشکلات ما مرتفع می‌شود. متأسفانه هر چقدر هتل‌داران از وضع موجود ناراضی هستند اما مسئولان استانی معتقدند باید به فراخور نیاز مسافر، هتل و متل احداث کرد تا علاوه بر درآمدزایی و به صرفه بودن سرمایه‌گذاری، رونق اقتصاد گردشگری در استان محقق شود.

فریدون فعالی، مدیر کل میراث فرهنگی و گردشگری گلستان در این خصوص گفت: تأسیسات گردشگری تحت پوشش میراث فرهنگی هستند و خدمات ویژه را در حوزه انرژی برخوردار می‌شوند.

میانگین درصد اشغال هتل‌های گلستان ۵۰ درصد است

او با اشاره به اینکه میانگین درصد اشغال هتل‌ها در گلستان ۴۵ تا ۵۰ درصد است، می‌گوید: در روز‌های پیک اقامت در برخی هتل‌ها به بالای ۸۰ تا ۹۰ درصد نیز می‌رسد.

او معتقد است: در این صنعت با توجه به سلایق مردم و نیاز گردشگران باید شرایطی را مهیا و خدماتی ارائه دهیم که بتوانیم در رقابت باقی بمانیم.

 

فریدون فعالی مدیرکل میراث فرهنگی گلستان

 

او با بیان اینکه رقابت در تأسیسات گردشگری بسیار زیاد است، افزود: در سطح گلستان ۴۶ هتل و واحد اقامتی فعال است اما در مقایسه با سایر استان‌ها و با توجه به ظرفیت‌هایی که در حوزه کار گردشگری گلستان وجود دارد، جا برای کار در این حوزه زیاد است.

فعالی با اشاره به این مسأله که در حال حاضر ساخت هتل‌های جدید را در دستور کار داریم، می‌افزاید: چگونه می‌شود که ظرفیت اشغال هتل ۴۶ درصد باشد و از طرفی تقاضا برای ایجاد هتل وجود داشته باشد؟!

او توضیح داد: هتل‌ها با توجه به خدماتی که می‌دهند نوع اشغال متفاوتی دارند. هتلی در گلستان بالای ۹۰ درصد اشغال دارد و هتلی هم زیر ۲۰ درصد است.

برخی هتل‌های گلستان نیازمد بروزرسانی خدمات هستند

او افزود: هتل‌هایی در گلستان وجود دارند که سال‌های سال از تأسیس آن‌ها می‌گذرد و نیازمند بازنگری و به روز‌رسانی خدمات هستند.

مدیرکل میراث فرهنگی گلستان می‌افزاید: از طرفی موقعیت مکانی هتل‌ها نیز بسیار مهم است مثلاً هتل‌هایی که در محور نهارخوران قرار دارند درصد اشغال آن‌ها ۱۰۰ درصد است.

ایجاد بومگردی‌ها هیچ منافاتی با کاهش درصد اشغال هتل‌ها ندارد

او افزود: ایجاد بومگردی‌ها هیچ منافاتی با کاهش درصد اشغال هتل‌ها ندارد زیرا کسی که به دنبال اقامت در هتل است به سراغ بومگردی‌ها نمی‌رود و همینطور برعکس لذا باید خدمات در سطوح مختلف و برای همه سلیقه‌ها ارائه شود.

وی ادامه داد: حجم سرمایه‌گذاری برای اضافه شدن هتل، متل و تأسیسات گردشگری به بدنه گردشگری استان ۲۸ هزار میلیارد تومان است.

وی گفت: درآمد ناخالص ملی در گلستان و در حوزه گردشگری ۱/۱ است اما میانگین کشوری ۵. ۱ بوده که پنج برابر عقب ماندگی هستیم.

آنچه مسلم است گلستان در مسیر توسعه نیازمند ایجاد تأسیسات اقامتی بیشتری است، اما متأسفانه تأخیر و عقب افتادگی‌هایی که در این مسیر وجود دارد واحد‌های اقامتی گردشگری موجود را با چالش مواجه کرده که می‌طلبد مسئولان استان همت بیشتری در این حوزه داشته باشند تا چرخ اقتصاد گلستان با رونق صنعت گردشگری با سرعت بیشتری در مسیر توسعه حرکت کند.

لینک کوتاه : https://noyabpress.ir/?p=53283
  • نویسنده : هنگامه خاندوزی
  • منبع : تجارت نیوز
کد شما در این بخش

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.