سید مجید حسینی در گفتوگو با نویاب اظهار کرد: حرکت به سمت صنعتی سازی یکی از اهداف اساسی بسیاری از کشورهای در حال توسعه است و ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست و در چندین سال اخیر این مهم به طور جدی دنبال شده است اما همچنان چالش هایی وجود دارد که نیاز به توجه بیشتر دارد.
عضو شورای مرکزی نظام مهندسی ساختمان افزود: یکی از مشکلات اصلی ایران در راستای صنعتی سازی وابستگی به واردات تکنولوژی های پیشرفته است که این وابستگی باعث محدودیت در انتقال دانش فنی و رقابت پذیری در بازار های جهانی می شود.
وی گفت: کمبود نیروی کاری متخصص در برخی از حوزه ها و بخش های صنعتی یکی دیگر از چالش های این حوزه است در حالی که ایران تعداد زیادی فارغ التحصیل دانشگاهی دارد اما در برخی صنایع هنوز نیازمند نیروی متخصص و ماهر هستیم.
وی ادامه داد: قوانین پیچیده و عدم شفافیت در فرآیند های اداری نیز می تواند مانع رشد و توسعه صنایع در کشور شود که موجب بروز مشکلات برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی خواهد شد.
حسینی بابیان اینکه در حال حاضر کمتر از ۱۰ درصد ساخت و سازهای کشور صنعتی ساز است، بیان کرد: صنعتی سازی نیاز جامعه در بخش مسکن را برطرف می کند و بر کیفیت، قیمت تمام شده و سرعت ساخت و ساز تاثیر مثبت می گذارد علاوه بر آن پیش ساخته سازی نه تنها سرعت و امنیت را بالا می برد بلکه با کاهش ضایعات می تواند قیمت تمام شده را کاهش دهد.
ایران در نسل دوم و سوم صنعت ساختمان درجا می زند
وی گفت: شرکت های ساختمانی در دنیا برای ساخت مجهز ترین و زیبا ترین مجتمع های ساختمانی در حال رقابت هستند این در حالی است که در ایران غده ای سوداگر و غیر متخصص همچنان در حال ساخت و ساز با روش سنتی هستند.
حسینی افزودُ: بسیاری از کشورها وارد نسل هفتم ساختمان سازی شده اند اما ایران همچنان در نسل دوم و سوم این صنعت بزرگ درجا می زند.
عضو شورای مرکزی نظام مهندسی ساختمان بیان کرد: با نگاهی به ساخت و سازهای ایران می بینیم که خبری از نسل پنجم یا هوشمند ساختمان ها نیست پس نمی توانیم انتظار داشته باشیم که به زودی شاهد نسل ششم یعنی ساختمان های سبز و نسل هفتم یعنی ساخت ساختمان ها با استفاده از محصولات نانو در ایران باشیم.
وی معتقد است: صنعتی سازی در ایران در حال پیشرفت است اما رقابت با دنیا نیاز به تلاش های بیشتر در زمینه های زیرساختی، آموزشی، انتقال فناوری و ایجاد محیط زیست مناسب برای سرمایه گذاری دارد.