نجمه جهانتیغ، نویاب؛ ورزش همواره به عنوان یکی از ارکان مهم اجتماعی و فرهنگی هر جامعه شناخته شده و تاثیرات مثبت آن در ابعاد مختلف زندگی فردی و اجتماعی، انکارناپذیر است. در این بین، استان گلستان به عنوان یکی از قطبهای مهم کشور در ورزش تکواندو، شاهد رشد و پیشرفت چشمگیری در این رشته ورزشی در سالهای اخیر بوده است. این پیشرفت به تلاشهای فنی و برنامهریزیهای داخلی هیات تکواندو استان و همت و تلاش ورزشکاران مربوط میشود.
حمایتهای مالی و لجستیکی از سوی بخشهای مختلف جامعه، از جمله فعالان اقتصادی می تواند نقش بسزایی در افزایش انگیزه ورزشکاران و توسعه بیشتر این ورزش ایفا کند. هادی ساعی، رئیس فدراسیون تکواندو در روزهای اخیر به گلستان سفر کرده بود و طی جلسه ای که با فعالان اقتصادی در اتاق بازرگانی داشت، با استقبال خوب اعضای هیات نمایندگان این تشکل بخش خصوصی نسبت به حمایت از این ورزش مواجه شد. هدف این جلسه، جلب حمایتهای مالی و معنوی از سوی بخش خصوصی به منظور تسریع در روند توسعه تکواندو در استان و ایجاد بستری مناسب برای رشد ورزشکاران این رشته بود. استقبال قابل توجه فعالان اقتصادی از این درخواست، نشان از اهمیت رویکرد تعامل بین ورزش و اقتصاد در توسعه پایدار این حوزه دارد.
هادی ساعی در گفتوگو با خبرنگار نویاب اظهار کرد: رشد چشمگیر تکواندو در استان، نتیجه اتحاد و تلاش دستهجمعی بوده است.
رئیس فدراسیون تکواندو جمهوری اسلامی ایران همچنین خواستار تسریع در روند احداث خانه تکواندو در استان شد و اعلام کرد: فدراسیون در تأمین تجهیزات این مجموعه همکاری خواهد کرد.
ساعی با اشاره به پیشرفت چشمگیر تکواندو در گلستان گفت: استان گلستان توانسته است قهرمانانی در سطح آسیا و جهان تربیت کند و این نشاندهنده همدلی، تلاشهای هیئت تکواندو، تلاش ورزشکاران و حمایتهای مدیرکل ورزش و جوانان استان است.
وی گفت: تجربه نشان داده است که هر کجا آرامش و اتحاد وجود داشته باشد، پیشرفت نیز رقم خواهد خورد. متأسفانه در برخی استانها، اختلافنظرها باعث عقبماندگی شده، اما گلستان با روحیه همدلی، موفقیتهای بزرگی کسب کرده است.
رئیس فدراسیون تکواندو، یکی از دغدغههای بزرگ جامعه تکواندو در استان را نبود خانه تکواندو دانست و تأکید کرد: حدود ۴۰ سال است که ورزشکاران این استان در انتظار تأسیس خانه تکواندو هستند.
فعالان اقتصادی می توانند در توسعه ورزش نقش آفرینی کنند
وی گفت: ما از مسئولان استان میخواهیم که حمایت بیشتری از این موضوع داشته باشند تا این خواسته دیرینه به واقعیت تبدیل شود.
ساعی ادامه داد: حمایت از قهرمانان استان بسیار اهمیت دارد زیرا هیات تکواندو با توجه به منابع اندکی که دارد نمی تواند تقدیری که شایسته این عزیزان باشد را انجام دهد.
وی از فعالان اقتصادی اتاق بازرگانی گرگان خواست در کنار قهرمانان ورزشی قرار بگیرند چراکه این نوجوانان و جوانان می توانند در آینده افتخار آفرینی های جهانی داشته باشند.
ساعی گفت: فعالان اقتصادی به ما قول دادند برای حمایت از قهرمانان ورزشی، تامین زیرساخت ها و خرید سیستم الکترونیکی داوری مساعدت و همراهی خواهند کرد.
به همراهی فعالان اقتصادی امیدواریم| خانه تکواندو آرزوی دیرینه گلستان
رئیس هیات تکواندو استان گلستان هم در گفتگو با خبرنگار نویاب اظهار کرد: با توجه به ارتقا رتبه گلستان در رشته ورزشی تکواندو طی سال های اخیر، امروز بزرگترین نیاز ما خانه تکواندو است که برای تجهیز آن هم به تلویزیون، شیاف چانگ، دوربین و موارد دیگر نیاز داریم، ضمن اینکه هیات توان خرید سیستم الکترونیکی داوری ندارد.
علی نوری افزود: قیمت هر سیستم هوگوی الکترونیک ۳۵۰ میلیون تومان است.
وی ادامه داد: در جلسه ای که با فعالان اقتصادی داشتیم بسیار به همراهی و کمک این عزیزان امیدوار بودیم.
وی گفت: یکی از نیازهای اساسی استان سالن مسابقات رزمی است که اگر چنین سالنی برای تکواندو ایجاد شود قطعا سایر رشته ها هم می توانند از این سالن منتفع شوند.
نوری گفت: برای برگزاری هر مسابقه حدود ۴۰ میلیون هزینه مازاد برای انتقال وسایل از انبار به سالن مسابقات صرف می شود که حتی گاه تجهیزات آسیب می بینند.
میزان حمایت ها در جلسه هیات رئیسه تصمیم گیری خواهد شد
رضا مبصری، عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی گرگان هم در گفتگو با نویاب اظهار کرد: در دیداری که هادی ساعی ، رئیس فدراسیون تکواندو و مسئولان هیات تکواندو در استان با اعضای اتاق بازرگانی گرگان داشتند قول هایی از سوی فعالان اقتصادی برای حمایت از این هیات ورزشی داده شد.
وی افزود: عباس میر قاسمی، یکی از فعالان اقصادی حاضر در جلسه قول داد اگر هر کدام از تکواندوکاران گلستانی موفق به کسب مدال در رقابت های المپیک شود، یک دستگاه آپارتمان به وی اهدا خواهد کرد.
وی ادامه داد: همچنین رمضان مقصودلو، رئیس انجمن سیب زمینی کشور هم قول داد امکانی را فراهم کند تا پس از ساخت سالن ورزشی دانشگاه علوم پزشکی در سرخنکلاته، هیات تکواندو بتواند برای تمرین از این فضا بهره مند شود.
مبصری ادامه داد: چگونگی باقی حمایت ها مانند تهیه سیستم الکترونیکی داوری برای هیات تکواندو پس از جلسه هیات رئیسه تصمیم گیری خواهد شد.
در نهایت، توسعه ورزش نه تنها به تلاشهای فنی و مدیریتی نیاز دارد، بلکه همکاریهای بخش های مختلف را می طلبد.
تعامل موثر بین ورزش و اقتصاد، میتواند به عنوان یک مدل موفق در سایر رشتهها نیز مورد استفاده قرار گیرد و به تحقق اهداف بلندمدت توسعه ورزشی کمک کند.