کیانوش حق نما در گفتگو با خبرنگار نویاب اظهار کرد: تقریباً ۱۶ هزار هکتار ازمزارع کلزا درگلستان در خصوص مبارزه با افت بیدکلم (شب پره الماسی) پایش شده است که پس از بررسیهای به عمل آمده مشخص شد، پنج هزار هکتار از مزارع گلستان به آفت بیدکلم آلوده شده که عملیات سم پاشی و مبارزه علیه آفت انجام شد.
مدیر حفظ نباتات گیاهی جهاد کشاورزی گلستان افزود: کلزاکاران در صورت مشاهده آفت بیدکلم در مزارع خود حتماً با کارشناسان جهاد کشاورزی تماس بگیرند زیرا در صورت عدم کنترل به موقع آن، مزارع کلزا دچار خسارت شدید میشود.
وی توضیح داد: بیدکلم یا شب پره پشت الماسی یک آفت جهانی است که به کلم، کلزا و سایر گیاهان خانواده چلیپائیان خسارت میزند. این آفت قادر است در مزرعه به میزبانهای خود حمله کند. از آنجائیکه دیاپوز اجباری ندارد، میتواند در طول سال بی وقفه به تولید نسل بپردازد.
حق نما تصریح کرد: هر حشره ماده حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ تخم میگذارد، لاروها میتوانند یک برگ را بطور کامل بخورند و تنها رگبرگهای آن را باقی بگذارند و حتی در کلزا سبزینگی غلاف و ساقه را مورد هدف قرار میدهند.
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی گلستان بیان کرد: این افت یکی از ۱۰ آفت دنیا است که استفاده بی رویه از سموم باعث شده تا این آفت به تعداد زیادی از سموم شیمیائی مقاوم شود.
وی اضافه کرد: تنها استفاده از سم در مبارزه با این آفت مؤثر نیست و باید از روشهای دیگر مبارزه نظیر تنظیم تاریخ کاشت، بهداشت زراعی، استفاده از روش آبیاری بارانی، حذف بقایای گیاهی، کاشت گیاهان تله، کشت مخلوط، مبارزه بیولوژیک و فرمونهای جنسی نیز استفاده کرد.
وی در خاتمه یادآور شد: بهترین وقت سمپاشی، غروب آفتاب است. زیرا در طی روز شب پرهها زیر برگها مخفی میشوند و هنگام غروب شروع به پروازکرده و جفتگیری و تخمریزی میکنند.