علی موسی خانی در گفتگو با خبرنگار نویاب اظهار کرد: از ابتدای کشت چغندر در گلستان کمیته فنی تشکیل شد که هم محققان مرکز تحقیقات و هم روسای بخش های مختلفی از سازمان جهاد کشاورزی از جمله حفظ نباتات، ترویج و زراعت در این کمیته عضو هستند.
وی با اشاره به اینکه از سال ۹۴ کشت چغندر در گلستان توسعه پیدا کرد، افزود: کشت این محصول در سالهای نخست در مساحت ۸۰ هکتار از اراضی استان انجام شد و در حال حاضر چهار هزار و ۲۰۰ هکتار از اراضی گلستان چغندر کشت میشود.
موسی خانی با تاکید بر این مسئله که برای ترویج کشت این محصول در منطقه کارهای کارشناسی انجام شده است، خاطرنشان کرد: اینکه گفته میشود چغندرقند آفت زاست،درست نیست چرا که خوزستان چهار برابر گلستان سطح کشت چغندر پاییزه دارد و با توجه به اینکه بیش از ۱۵ سال این محصول در خوزستان کشت میشود و درباره آفت زا بودن این محصول گلایه ای از سوی کشاورزان وجود نداشته است.
وی افزود: آفت بالقوه در گلستان وجود دارد و این آفت را چغندر به وجود نیاورده و کشاورز برای کنترل آن باید سم پاشی به موقع انجام دهند تا بتوانند این مسئله را کنترل کنند.
رئیس اداره پنبه و دانه های روغنی جهاد کشاورزی گلستان با تاکید بر این مسئله که کمیته کشت این محصول ماهانه مزارع را رصد و پایش می کند، اظهار کرد: کارشناسان جهاد در حوزه شهرستان ها و کارشناسان کارخانجاتی که قرار داد با کشاورز دارد بازدید از مزارع را انجام می دهند و توصیه های لازم را برای بالا بردن کیفیت محصول چغندر در استان دارند.