مدیرعامل بانک صادرات ایران گفت: بانکداری سنتی در حالی از شکل سنتی به الکترونیک، دیجیتال و هوشمند در حال تغییر است که طول عمر یک تکنولوژی تنها چند ساعت است. این در حالی است که فاصله بین اولین اختراع بشر و دومین اختراعش چند صد هزار سال بوده اما امروز در هر ساعت با چند اختراع مواجه هستیم و سرعت اختراعات و حوزه فناوری با دههها و دورانهای گذشته قابل مقایسه نیست.
وی افزود: برای اینکه در جایگاه درستی برای رسیدن به بانکداری هوشمند قرار بگیریم، باید به نیازمندیها و زیرساختهای لازم دسترسی داشته باشیم. همه بانکها تمایل دارند که از هوش مصنوعی استفاده کنند اما آیا ابزارها و ساختارهای لازم برای این کار در اقتصاد ایران وجود دارد؟
سیفی گفت: برای تحقق این هدف به ابزارها، محیط و ساختارهای مناسب نیاز است که بسیاری از زیرساختها در اختیار بانکها نیست و فراتر از اختیارات آنها است.
وی با تأکید بر اینکه باید برای مشتریان، کارکنان، قانونگذاران و حکمرانان پولی فرهنگسازی دقیقی صورت بگیرد، ابراز داشت: آیا همه مردم ما در اقصی نقاط کشور به اینترنت با کیفیت و پرسرعت دسترسی دارند؟ باید فرهنگسازی کافی در بین کارکنان و بدنه بانکها نیز انجام شود تا روند هوشمندسازی با مقاومت کمتری روبهرو گردد.