• امروز : جمعه, ۱۶ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 6 December - 2024
1

کارآفرینی با چاشنی دانه‌های روغنی/ از وام ۱۰۰ میلیونی تا خلق برند اختصاصی

  • کد خبر : 46177
  • 05 آذر 1403 - 10:19
کارآفرینی با چاشنی دانه‌های روغنی/ از وام ۱۰۰ میلیونی تا خلق برند اختصاصی
تنها سرمایه‌ام برای شروع کار یک وام ۱۰۰ میلیون تومانی بود، همه می‌گفتند موفق نمی‌شوی و سرمایه‌ات هدر می‌رود اما با توکل وامید به خدا کارم را آغاز کردم و امروز نه تنها برای خودم که برای چندین نفر دیگر فرصت شغلی ایجاد کردم و در حال طراحی برند محصولاتم هستم. این بخشی از گفتگوی ایسنا با بانوی کارآفرین گلستانی است.

به گزارش نویاب به نقل از ایسنا، در دنیای امروز، زنان نقش کلیدی و تأثیرگذاری در رشد و توسعه اقتصادی و اجتماعی ایفا می‌کنند. با تغییر نگرش‌ها نسبت به توانمندی‌های زنان و گسترش فرصت‌های برابر، بانوان در سراسر جهان توانسته‌اند مسیرهای تازه‌ای در عرصه‌های مختلف، از جمله کارآفرینی، بگشایند. در این میان، کارآفرینی به‌عنوان یکی از مهم‌ترین ابزارهای توانمندسازی زنان و افزایش مشارکت آن‌ها در اقتصاد شناخته می‌شود. این مسیر نه تنها به آن‌ها امکان می‌دهد استقلال مالی و حرفه‌ای خود را به دست آورند، بلکه تأثیر شگرفی بر بهبود وضعیت اقتصادی خانواده‌ها و جوامع محلی دارد.

بسیاری از بانوان کارآفرین، با تکیه بر خلاقیت، پشتکار و اراده‌ای آهنین، مرزهای سنتی را کنارزده و در حوزه‌هایی که روزگاری تصور می‌شد مردانه‌اند، حضوری موفق و قابل تحسین پیدا کرده‌اند. آن‌ها نه تنها ایده‌های نوآورانه خود را به کسب‌وکارهای عملی تبدیل کرده‌اند، بلکه توانسته‌اند در دل چالش‌ها راهکارهای هوشمندانه‌ای بیابند و به الگویی الهام‌بخش برای دیگران تبدیل شوند. این پدیده نشان از تغییرات عمیق فرهنگی و اجتماعی دارد که در آن زنان نه تنها به‌عنوان نیروهای پشتیبان، بلکه به‌عنوان رهبران و پیشروان عرصه کارآفرینی شناخته می‌شوند.

در این گزارش، به زندگی و فعالیت آسیه عرب بانوی گلستانی که توانسته است با پشتکار و علاقه، کارگاهی در حوزه روغن‌گیری راه‌اندازی کند. او نه تنها یک مسیر شغلی موفق را برای خود رقم زده، بلکه با تولید محصولاتی باکیفیت و سالم، رضایت مشتریان را جلب کرده و گامی بزرگ در حمایت از سلامت جامعه برداشته است همچنین او علاوه بر کمک های اقتصادی که به خانواده خود کرده است به طور مستقل حداقل برای هفت نفر در کارگاه‌های خود کارآفرینی کرده است.

او با شجاعت و اراده‌ای ستودنی توانسته است در صنعت روغن‌گیری که اغلب با چالش‌های فنی و رقابتی همراه است. موفقیتی چشمگیر کسب کند. روایت زندگی و تلاش‌های او، بازتابی از تأثیرگذاری زنان در پیشبرد اقتصاد محلی و ملی است و نشان می‌دهد که چگونه باور به توانمندی‌های فردی می‌تواند سدهای پیش‌رو را درهم بشکند و راه را برای خلق آینده‌ای روشن‌تر باز کند.

*خودتان معرفی کنید و بگویید مشغول به چه کاری هستید؟

آسیه عرب متولد سال ۱۳۷۰ متاهل و دارای یک فرزند دختر هستم و به عنوان یک بانوی کارآفرین معرفی شده‌ام. از اواخر سال ۱۳۹۸ فعالیت خودم را در زمینه تولید انواع روغن‌های گیاهی، مغزها، کره بادام‌زمینی، ارده، کنجد و سیاه‌دانه آغاز کردم. این کار را به واسطه صندوقی که سپاه برای راه‌اندازی مشاغل جمعی ایجاد کرده بود شروع کردم. پس از تحقیقات فراوان و بازدید از کارگاه‌های مختلف، تصمیم گرفتم کارگاه روغن‌گیری راه‌اندازی کنم.

*روند پیشرفت و تهیه تجهیزات شما به چه صورت بود؟

بعد از یک سال فعالیت متوجه شدم یکی از نیازهای مهم این حوزه داشتن دستگاه بوجاری است. بنابراین، پس از یک سال دستگاه بوجاری تهیه کردم و کارگاه بوجاری خودم را راه‌اندازی کردم. در این کارگاه دانه‌هایی مثل کنجد، سیاه‌دانه و کلزا که برای روغن‌گیری استفاده می‌شوند؛ بوجار و تمیز می‌شوند تا خاکشان گرفته شده و آماده ورود به دستگاه روغن‌گیری شوند.

*شما چه محصولاتی تولید می‌کنید و خواص آن‌ها چیست؟

روغن‌هایی که تولید می‌کنم خواص درمانی زیادی دارند اعم از روغن سیاه‌دانه برای تسکین دردهای مفاصل، روغن کنجد برای افرادی با مشکلات قلبی، روغن کلزا برای کسانی که کبد چرب دارند مورد استفاده قرار می‌گیرد.

*در حال حاضر چند کارگاه دارید و چند نفر در آن‌ها مشغول به کار هستند؟

در حال حاضر دو کارگاه روغن‌گیری و یک کارگاه بوجار دارم که یکی از کارگاه‌های روغن‌گیر در شهر گرگان و دیگری در روستا لمسک قرار دارد. تعداد افراد مشغول به کار در کارگاه بوجاری بسته به فصل متغیر است و معمولاً در هر فصل سه تا چهار نفر در این کارگاه کار می‌کنند و در هر یک از کارگاه‌های روغن‌گیری یک تا دو نفر مشغول به کار هستند.

*خانواده شما چقدر در این مسیر از شما حمایت کرده‌اند؟

در این مسیر، همسر و خانواده‌ام از من حمایت کامل کردند، چه از نظر مالی و چه از نظر عاطفی. اولین دستگاه خود را با کمک و حمایت همسرم به مبلغ ۷۰ میلیون تومان خریداری کردم؛ این کار را علی‌رغم توصیه‌های منفی دیگران که می‌گفتند ممکن است ضرر کنم انجام دادم، اما خانواده‌ام همواره پشتیبان من بودند و از من حمایت کردند تا اینجایی که در حال حاضر برندسازی محصولاتم را هم شروع کرده‌ام و در مرحله طراحی لوگو هستم تا محصولات را با برند خودم تولید کنم.

*سرمایه اولیه شما برای ورود به این حوزه چه مقدار بود و به نظر شما افرادی که می‌خواهند وارد این حوزه شوند، از کجا باید شروع کنند؟

سرمایه اولیه بنده از یک وام ۱۰۰ میلیون تومانی تأمین شد و با همان شروع به کار کردم. به کسانی که قصد ورود به این کار را دارند توصیه می‌کنم ابتدا به یادگیری بازار کار بپردازند چراکه نیازمند سرمایه زیادی نیست می‌توانند در گام اول محصولات را از تولیدکنندگان دریافت کنند و بفروشند و بعد از آشنایی با بازار، کم‌کم به خرید دستگاه‌ها و توسعه کار روی بیاورند تا هم سرمایه کافی را جمع‌آوری کرده باشند هم مهارت کافی در این حوزه کسب کرده باشند.

*بازار فروش شما به چه صورت است؟ و با چه مشکلاتی روبرو هستید؟

در حال حاضر، محصولاتم را به‌صورت کلی و عمده به فروش می‌رسانم و به شهرستان‌ها نیز ارسال می‌کنم همچنین در کنار روغن‌گیری، خرید و فروش دانه‌های دیگر نیز انجام می‌دهم.

یکی از مشکلات اصلی تولیدکنندگان در ابتدای کار، ناشناخته بودن و نداشتن بازار فروش است. نمایشگاه‌ها یکی از راه‌های مناسب برای رفع این مشکل هستند، اما متأسفانه همکاری لازم برای برگزاری نمایشگاه‌ها و تخصیص غرفه به تولیدکنندگان وجود ندارد.

لینک کوتاه : https://noyabpress.ir/?p=46177
کد شما در این بخش

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.