به گزارش نویاب به نقل از اقتصادآنلاین، نظام بانکی یکی از مهمترین ابزارها برای رشد اقتصادی است. در طی یک قرن گذشته، بسیاری از کشورها توانستهاند با تشکیل یک نظام بانکی قوی و تامین مالی تولید، رشدهای اقتصادی بالایی را رقم بزنند و حتی در برابر بحرانهای مختلف، بر پایه توسعهیافتگی بالای نظام بانکی خود مقاومت کنند. به طور معمول، نقدینگی از طریق نظام بانکی و ابزار نرخ بهره و مدیریت ریسک، به کارآمدترین بخشهای یک اقتصاد تعلق میگیرد. بدین ترتیب، از طریق مکانیزم طبیعی بازار نقدینگی به کسی میرسد که بیشترین نیاز را به آن دارد و بیشترین بازدهی را در قبال آن تحویل میدهد.
بانک مرکزی در گزارشهای ماهانه خود، اطلاعاتی از میزان تسهیلات پرداختی به تفکیک بخش و اهداف مختلف منتشر میکند. در این گزارش، تسهیلات پرداختی به تفکیک بخشهای کشاورزی، صنعت و معدن، مسکن و ساختمان، بازرگانی، خدمات، متفرقه و خانوار منتشر میشود.
نمای کلی تسهیلات در هفت ماه ابتدایی سال ۱۴۰۳
به طور کلی، در هفت ماه ابتدایی سال ۱۴۰۳، مبلغ ۱۵۳ هزار میلیارد تومان، معادل ۴.۱ درصد از تهسیلات بانکی به بخش کشاورزی اعطا شده است. بخش صنعت و معدن نیز ۲۹.۳ درصد از تسهیلات بانکی، معادل ۱۰۷۷ هزار میلیارد تومان دریافت کرده است.
۱۴۶ هزار میلیارد تومان، معادل ۴ درصد از تسهیلات بانکی نیز به بخش مسکن و ساختمان تعلق یافته است. بیش از ۲۴۹ هزار میلیارد تومان تسهیلات به بخش بازرگانی و بیش از ۱۱۵۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات به بخش خدمات اعطا شده است. سهم این دو بخش از کل تسهیلات دریافتی به ترتیب برابر با ۸.۰۱ درصد و ۳۱.۳۸ درصد بوده است.