به گزارش نویاب به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی گرگان، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان در پنل تخصصی صنایع غذایی و کشاورزی درنمایشگاه کیش اینوکس ۲۰۲۴ اظهار کرد: در دنیای امروز، کشاورزی و صنایع غذایی به عنوان بخش حیاتی اقتصادی و اجتماعی، نقش مهمی در زندگی دارد.
یوسفی بیان کرد: آمارها نشان می دهد که تولیدات بخش کشاورزی بین ۱۵ تا ۲۰ درصد ارزش صادرات غیر نفتی و ۲۰درصد اشتغال کشور را در اختیار دارد و این بخش تامین کننده ۹۰ درصد مواداولیه صنایع تبدیلی کشاورزی و ۱۵درصد تولیدات ناخالص داخلی به قیمت جاری در اقتصاد ایران را دارا است.
وی گفت: ورود سرمایه به بخش کشاورزی یکی از چالشهای دولت ها و سرمایه گذاران بوده است که جذب سرمایه در بخش کشاورزی از موضوعات راهبردی توسعه محسوب می شود.
امیر یوسفی افزود: این صنایع علاوه بر تامین نیازهای غذایی جامعه، به عنوان یکی از پایههای اقتصاد ملی و منبع اشتغال، اهمیت ویژهای دارند.
وی گفت: کشاورزی و صنایع غذایی همواره با چالشهایی نظیر کاهش بهرهوری، افزایش ضایعات و نیاز به نوآوری مواجه است.
صنعت کشاورزی نقش مهمی دراقتصاد کشورها دارد
رئیس اتاق بازرگانی گرگان تصریح کرد: صنعت کشاورزی به علت تاثیرات مستقیمی که درحفظ محیط زیست، ایجاداشتغال، توسعه پایدار، تامین استقلال و امنیت غذایی داشته، همواره نقش مهمی دراقتصاد کشورها از جمله ایران دارد.
رئیس اتاق بازرگانی گرگان اظهار کرد: هرچه میزان جذب سرمایه در بخش تولیدات کشاورزی بیشتر باشد به همان میزان راندمان تولید افزایش یافته و سبب بالا رفتن میزان بهره وری و عملکرد بهتر بخش کشاورزی می شود.
یوسفی گفت: با توجه به شرایط حال حاضر کشور و تحریم ها، افزایش تولیدات کشاورزی نیاز به واردات محصولات کشاورزی را کاهش می دهد. و با کارایی بخش کشاورزی فقر در کشور کاهش پیدا می کند.
ارتقای سطح آگاهی و آموزش در حوزههای کشاورزی و صنایع غذایی بسیار مهم است
آموزش کشاورزان درباره روشهای کشاورزی پایدار و ارتقاء تغذیه سالم در میان مصرفکنندگان میتواند به بهبود عملکرد و تولید محصولات کشاورزی و غذایی و همچنین بهبود سلامت و کیفیت زندگی جامعه کمک کند.
این آموزشها میتوانند شامل کاشت، داشت، برداشت، روشهای آبیاری، کوددهی، کنترل آفات و بیماریها، مدیریت مزارع و غیره باشد.
وی افزود:همچنین آموزشهایی در صنایع غذایی برای تولید محصولات سالمتر با بستهبندی بهتر در راستای کاهش هدررفت محصولات غذایی، افزایش کیفیت و سلامت آنها میتواند سبک زندگی افراد جامعه را تغییر دهد.