به گزارش نویاب به نقل از بازار نیوز، میثم ظهوریان، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی پیرامون طرح هوشمندسازی آرد و نان و برخی اقدامات صورت گرفته برای تحتالشعاع قرار دادن این طرح اظهار کرد: متأسفانه بسیاری از تصمیمگیریهای ما در حوزههای مختلف متکی بر یک زیرساخت اطلاعاتی دقیق نیست؛ حداقل کارکردی که بستری مثل سامانه کارت سوخت یا « نانینو»دارند این است که میتوانند یک زیرساخت اطلاعاتی دقیقی را برای دولت فراهم آورند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: چنین رویکردی، حداقل کارکرد یک سامانه محسوب میشود، زیرا اگر یک لایه بیشتر از این سامانهها استفاده شود، دولت میتواند از آنها در جهت هدفمندی یارانهها بهره ببرد. البته باید به این نکته هم اشاره داشت که سامانه نانینو میتوانست به نوعی کاملتر از وضعیت کنونی خود باشد.
وی تصریح کرد: آنچه که وزارت اقتصادی پیرامون این موضوع طراحی کرد مبتنی بر سهمیه منطقی مصرف ماهانه نان خانوار بود؛ اما نباید این را هم فراموش کرد سازوکار فعلی طرح هوشمندسازی آرد و نان در جایگاه خود کمک شایانی به تکمیل دادههای اطلاعاتی دولت در خصوص میزان مصرف نان و همچنین مقدار تخصیص آرد به نانواییها کرد.
ظهوریان همچنین با اشاره به تخلفات صورت گرفته توسط برخی نانواییها، گفت: این موضوع خود نشان از کارآمدی این بستر اطلاعاتی دارد، زیرا اگر سامانه آرد و نان کارایی لازم را نداشت برخی نانواییها در جهت فریب آن گام بر نمیداشتند.
این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس خاطرنشان کرد: دولت جدید نباید تجربه حذف سامانه کارت سوخت در دولت دوازدهم را در مورد سامانه آرد و نان تکرار کند. در آن زمان دولت وقت اعلام کرد که سامانه کارت سوخت به هیچ دردی نمیخورد، اما بعدها همان دولت مجبور شد با هزینه چند صد میلیاردی همان سامانه را دوباره بارگذاری کند.
وی تأکید کرد: این تجربه تلخ نباید در حوزه نان رخ دهد؛ دولت جدید نه تنها نباید سامانه آرد و نان را حذف کند، بلکه باید دادههای اطلاعاتی آن را تکمیل کند. در حال حاضر استفاده از این سامانه از اهمیت ویژهای برای کشور برخوردار است.
ظهوریان همچنین در باره برخی ادعاها مبنی بر هزینهکرد ۲۵ هزار میلیارد تومانی برای راهاندازی این سامانه گفت: این عدد غیرمنطقی است؛ زیرا ساخت سامانه و همچنین تهیه دستگاههای کارتخوان مخصوص آن عددی بسیار کمتر از رقم اعلامی خواهد بود.