قلندری، عضو هیات رئیسه کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی گرگان گفت: با توجه به تاخیر پرداخت مطالبات برخی کارخانه های لبنی به دامداران عملا آنها با نقدینگی دامدار فعالیت می کنند.
احمد قلندری در گفت و گو با خبرنگار نویاب اظهار کرد: هرساله وزارت جهاد کشاورزی قیمت های مصوب را اعلام می کند، تورم موجود در کشور و افزایش هزینه ها سبب می شود که دولت در قیمت ها تجدید نظر کند.
عضو هیات رئیسه کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی گرگان با بیان اینکه اخیرا شاهد افزایش ۲۰ درصدی شیرخام از ۱۵ هزار تومان به ۱۸ هزار تومان بودیم، گفت: با توجه به هزینه بالای تولید، دامداری ها به این قیمت راضی نیستند و انتظار داشتند قیمت شیر خام بیش از این مبلغ افزایش یابد.
وی ادامه داد: افزایش قیمت شیرخام بر قیمت نهایی لبنیات نیز تاثیر می گذارد.
وی با اشاره به قدرت خرید مردم خاطرنشان کرد: در افزایش قیمت ها باید مصرف کننده و کاهش قدرت خرید را نیز در نظر بگیریم که متاسفانه این تورم بر زندگی قشر ضعیف جامعه تاثیر زیادی می گذارد.
وی متذکر شد: با افزایش قیمت ها، توان خرید بسیاری از افراد جامعه کاسته شده و سفره مردم کوچکتر می شود.
افزایش قیمت شیر پرداخت ها را دچار تاخیر می کند
قلندری گفت: زمانی که مصرف کاهش یابد تولید لطمه می بیند و این مباحثی است که باید ستاد تنظیم بازار و امور معاونت دام جهاد کشاورزی به آن رسیدگی کنند.
عضو هیات رئیسه کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی گرگان یادآورشد: چندین سال است که بخش خصوص به قیمت ها معترض هستند و معتقدند بازار باید براساس عرضه و تقاضا پیش رود و به نظر می رسد این مساله عادلانه است به شرطی که جامعه نیز توان افزایش قیمت را داشته باشد.
وی ادامه داد: هر زمان قیمت شیر افزایش می یابد در باز پرداخت بهای شیر تاخیر ایجاد می شود و دامدار را در تامین نهاده ها دچار مشکل می کند.
وی با بیان اینکه افزایش قیمت نهاده سبب می شود که هیچگاه دامدار افزایش قیمت شیرخام را احساس نکند، افزود: جلسات متعددی با کارخانه های لبنیات و مجموعه تعاونی و اتحادیه ها داشتیم و بهترین روش این است که زمان افزایش قیمت شیر خام، با کارخانجات توافقاتی انجام شود.
بیشترین شیر استان به استان های همجوار می رود
وی با بیان این مساله که باز پرداخت کارخانه های استان گلستان بد نیست، متذکر شد: بازپرداخت مطالبات در گلستان پس از ۳۰ الی ۴۵ روز انجام می شود اما برخی کارخانه ها که در استان نمایندگی خرید شیرخام را دارد و متعلق به استان همجوار هستند، بیشترین شیر خام دامداران گلستان را جمع آوری و از استان خارج می کنند اما باز پرداخت طولانی مدت تری دارند.
وی تاکید کرد: این مساله سبب می شود عملا کارخانه با نقدینگی دامدار فعالیت کرده که دولت باید در این قضیه ورود پیدا کند.
وی متذکر شد: کارخانه ای که محصول خود را نقد به فروش می رساند باید مطالبات دامدار را نیز به صورت نقد پرداخت کند.
وی در خاتمه تاکید کرد: باید جلوی سو استفاده برخی کارخانجات که با تاخیر مطالبات را پرداخت می کنند گرفته شود.