به گزارش نویاب، حسین محمدی در سومین جلسه میز توتون که در اتاق بازرگانی گرگان برگزار شد، با بیان اینکه گلستان رتبه اول تولید توتون کشور را دارد، اظهار کرد: زمانی که انحصار توتون از دخانیات گرفته شد مشکلات پدید آمد، حال بیایید ببینید جایگاه توتون در گذشته کجا بودید و اکنون کجا هستیم و با بررسی آمار ها متوجه می شوید که این محصول سرنوشت خوبی نداشته است.
رییس هیئت مدیره شرکت توتون طلایی هما افزود: دیگر خبری از عملکرد در واحد سطح، دانش و اطلاعات کشاورز، مزارع ترویجی و الگویی، مشاوره، نظارت بر دسته بندی و بسته بندی نیست و نسخه زحمات شرکت دخانیات در سه چهار سال پیش پیچیده شد.
وی گفت: استانداردهای شرکت دخانیات چه شد؟ آیا امروز تولید خوب و دغدغه کمتر داریم؟ آیا امروز از توان و تخصص استفاده کردیم و بازرگانان فعال توتون داریم؟ چرا امروز ارزش افزوده استان به سایر استان ها می رود؟ همه این موضوعات حاصل سیاست گذاری غیر علمی و هدف دار وزارت صمت است.
وی تصریح کرد: گلستان رتبه اول تولید توتون را دارد اما به رتبه اولی ها شباهت ندارد، در سال ۱۴۰۰ خسارت حداکثری بیماری ها را در استان داشتیم.
محمدی با بیان اینکه تا چند روز پیش توتون های پارسال در انبارهای کشاورز بود، گفت: متاسفانه اسفند ماه خریدار می آید که کشاورز مجبور است با نازل ترین قیمت محصول خود را بفروشد.
استانداردهایی که توسط دخانیات نهادینه شده بود از بین رفته است
وی گفت: ما برنامه ریزی ناقص داریم و همچنین خلا پشتیبانی و عدم برنامه ریزی صحیح بیداد می کند.
رییس هیئت مدیره شرکت توتون طلایی هما با بیان اینکه ۷۵ درصد کشاورزان گلستانی سردرگم هستند، گفت: مکانیزه کردن توتون استان به عهده وزارت صمت است که هیچ برنامه ای برای آن وجود ندارد. امروز چه تمهیداتی برای تولید و صادرات وجود دارد؟
وی معتقد است استانداردهایی که توسط دخانیات نهادینه شده بود از بین رفته است و برنامه وزارت صمت برای توتون مبهم است.
وی تصریح کرد: امروز محصولات استراتژیک مانند گندم در استان مدیریت می شود اما توتون دو هزار هکتاری را نمی توانند مدیریت کنند.
محمدی با بیان اینکه در سیاست گذاری توتون بخش خصوصی حضور ندارد، گفت: از زمانی که کشاورز تصمیم به کشت می گیرد تا پایان فروش کسی خبر زارعان را نمی گیرد.