به گزارش خبرنگار نویاب، علی اکبر مهقانی در ششمین جلسه کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی گرگان اظهار کرد: امسال یک میلیون و ۱۳۰ هزار تن گندم، ۱۰۵ هزار تن کلزا و ۲۳۰ هزار تن چقندر قند از کشاورزان گلستانی خریداری شد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گلستان افزود: متاسفانه علی رغم تولید خوب اما ممکن است پرداخت های نامناسب، الگوی کشت سال آینده را تحت تاثیر قرار دهد.
وی گفت: دو سوم اراضی گلستان دیم بوده که با محدودیت شوری و خشکی مواجه است لذا برای کشت نیازمند بارندگی هایی هستیم که شوری را هم به لایه های پایین تر خاک منتقل کند و این تفاوت گلستان با سایر استان ها است.
مهقانی بیان کرد: تمام دستورالعمل های کاشت را به شهرستان ها اعلام کرده ایم و میزان تخصیص کود بر اساس الگوی کشت انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه در سال سوم ابلاغ الگوی کشت قرار داریم که اجرای آن بایستی با کمک جهاد کشاورزی و سایر دستگاه های مرتبط انجام شود، ادامه داد: ۳۷۱ هزار هکتار گندم ( پیش بینی ۴۰۵ هزار هکتار)، ۸۶ هزار هکتار جو، ۶۵ هزار هکتار کلزا و پنج هزار و ۳۰۰ هکتار سیب زمینی برش کٍشتی است که برای این محصولات در سال جاری پیش بینی شده است.
بهره مندی از ۳۰۰ کارشناس کشاورزی نظام مهندسی
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گلستان ادامه داد: ۹۰ درصد نیروهای کارشناسی بخش کشاورزی (۳۰۰ نفر) در استان از ظرفیت نظام مهندسی بوده است.
وی با اشاره به موضوع نظارت بر جانمایی بذور گندم گفت: در دنیا برای هر اقلیم بذر خاصی معرفی می کنند تا بذر مورد نظر به حداکثر پتانسیل تولید خود برسد.
مهقانی اضافه کرد: با همکاری مرکز تحقیقات این شیوه را هم مورد بررسی و اجرا قرار داده ایم.
وی بیان کرد: سهمیه کود ازته استان در سال جاری ۱۱۷ هزار تن است که با کاهش ۱۷ هزار تنی نسبت به سال گذشته مواجه بودیم.
وی تصریح کرد: تمامی محصولات استراتژیک شامل گندم، جو، کلزا، چغندر پاییزه، پنبه و دانه های روغنی مشمول هر سه نوع کود یارانه ای ازته، فسفر و پتاس دولتی می شوند.
وی با اشاره به جابجایی آمار و سطوح کشت در اجرا گفت:
برخی از کشاورزان در زمان خود اظهاری محصول را جابجا اعلام می کنند و در زمان خرید تضمینی با مشکل مواجه می شوند لذا از کشاورزان می خواهیم اطلاعات درست را در سامانه پهنه بندی ثبت کنند.