به گزارش خبرنگار نویاب، آراز جان شمالی در ششمین جلسه کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی گرگان اظهار کرد: گندم گلستان همیشه به میزان گلوتن بالا معروف بوده است، ضمن اینکه علاوه بر مقدار گلوتن، کیفیت این ماده در محصول کشاورز گلستانی نیز بیشتر از سایر نقاط کشور است.
نائب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان با بیان اینکه آرد گلستان به همین واسطه شناخته شده است، افزود: اگر واریته های گندم این استان دستکاری شود، درست است تناژ و میزان تولید افزایش می یابد اما ممکن است شاخصه اصلی آن یعنی کیفیت از بین رود.
وی بیان کرد: در برخی سال ها گندم این استان با گلوتن ۴۲ درصد برداشت شده است که چندین استان برای افزایش کیفیت محصول خود آن را با گندم گلستان مخلوط می کنند تا آرد کیفی تری تولید کنند.
شمالی تاکید کرد: چنانچه کیفیت آرد پایین بیاید مجبور به واردات آن با کیفیت بالاتر خواهیم شد.
وی تصریح کرد: کشاورز برای تولید گندم کیفی انگیزه می خواهد لذا بایستی به کارخانه دار اجازه دهند گندم مورد نیاز خود را بر اساس کیفیت، مستقیم از کشاورز خریداری کند اما متاسفانه اداره غله اجازه خرید به کارخانجات نمی دهد.