• امروز : سه شنبه, ۲۴ مهر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Tuesday - 15 October - 2024
2
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی گرگان:

نیاز کودی گلستان تامین اما کشاورزان توان خرید ندارند| لزوم جدیت در مطالبه اصلاح قیمت گندم 

  • کد خبر : 43087
  • 09 مهر 1403 - 15:31
نیاز کودی گلستان تامین اما کشاورزان توان خرید ندارند| لزوم جدیت در مطالبه اصلاح قیمت گندم 
هاشمی، رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی گرگان گفت: مطالبه اصلاح قیمت گندم باید از سوی همه مطرح شود چراکه با این قیمت تعیین شده گلستان حدود چهار هزار میلیارد تومان آسیب خواهد دید.

به گزارش خبرنگار نویاب، هامان هاشمی در نشست کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی گرگان اظهار کرد: سال گذشته استان گلستان به لحاظ تولید محصولات کشاورزی سال خوبی را سپری کرد که برخی این اتفاق خوب را صرفا حاصل شرایط جوی می دانند اما نباید از زحمات بدنه کارشناسی استان غافل شد چراکه مدیریت مزارع و مکانیزاسیون هم موجب می شود تا اثر مثبت بارش باران نمود پیدا کند.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی گرگان افزود: البته موضوعات اقتصادی مرتبط با مطالبات کشاورزان که خط مقدم تولید هستند سبب تلخی کامی آنان شد و موجب شد از لذت تولید خوب بی بهره باشند.

وی گفت: جای خوشحالی دارد که سال گذشته برای نخستین بارهمه ارگان های مرتبطموضع گیری واحدی در مورد مشکلات حوزه کشاورزی استان داشتند.

هاشمی ادامه داد: این موضع گیری در مورد کلزا، گندم و سیب زمینی یکصدا بود که بستر اعتماد سازی بین بخش خصوصی، دولتی و نمایندگان مجلس را فراهم کرد، چنانچه این همگرایی و مشارکت بخش خصوصی و دولتی ادامه داشته باشد می توان به اشتراکات رسید و از ظرفیت استان به نحو احسن استفاده کرد.

وی با اشاره به موضوع تهیه بذر مورد نیاز کشاورزان گفت: اگر قرار است کشاورز از بذر خود مصرفی فاصله بگیرد باید بتواند بذر یارانه دار ارزان تر خریداری کند که در نهایت اثر آن در تولید ملی نمود پیدا می کند، امیدواریم بتوانیم در اتاق ایران این موضوع را از دولت مطالبه کنیم.

 

تفکر توسعه ای در لایه های اجرایی گلستان وجود ندارد

 

هاشمی با بیان اینکه تفکر توسعه ای در لایه های اجرایی استان گلستان وجود ندارد، بیان کرد: توسعه بر پایه فرهنگ رخ می دهد اما ما متاسفانه درگیر نگاه جزیره ای هستیم و در حوزه اداری نگاه فدرالی وجود ندارد.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی گرگان گفت: آیین نامه های کشوری برای ۳۱ استان طراحی می شود اما این نگاه فدرالی است که باید مطالبه و ضرورت استان را برای مقامات کشوری تبیین کند.

وی ادامه داد: موضوعات بستن حساب ها توسط دارایی در تیرماه، قطعی برق دور روز در ماه در مرداد و شهریور و تعطیلی های مکرر بخش خصوصی را متضرر کرد که متاسفانه هیچ نگاه فدرالی هم به این موضوع نشد.

هاشمی با تاکید به اینکه باید از ظرفیت های ملی و استانی برای مطالبه مسائل استان استفاده کرد، گفت: همه کشورهای توسعه یافته دنیا ابتدا از حوزه کشاورزی توسعه پیدا کردند و پس از آن صنعت و بازرگانی؛ اما در کشور ما این موضوع برعکس رخ می دهد.

 

لزوم پیگیری خرید گندم توسط کارخانجات

 

وی در ادامه ضمن تاکید به اینکه کود به اندازه کافی در استان وجود دارد اما بخش خصوصی و کشاورزان توان خرید آن را ندارند، نسبت به سهم صنایع تبدیلی بخش کشاورزی نسبت به تولیدات کشاورزی استان را بسیار کم دانست.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی گرگان افزود: مطالبه اصلاح قیمت گندم باید از سوی همه مطرح شود چراکه با این قیمت تعیین شده گلستان حدود چهار هزار میلیارد تومان آسیب خواهد دید.

وی گفت: اسناد بالادستی الگوی کشت، موضوع اختصاص کود و خرید تضمینی کشاورزان را با چالش مواجه می کند لذا چنانچه خرید تضمینی به الگوی کشت گره بخورد قاعدتا اتفاقات خوشایندی رخ نمی دهد.

هاشمی افزود: با توجه به آمادگی خریدی که در کارخانجات آرد و ماکارانی برای گندم وجود دارد، خرید مبتنی بر کیفیت توسط بخش خصوصی مطرح است که از جهاد کشاورزی استان می خواهیم این موضوع را از وزارتخانه مطالبه و پیگیری کند و چنانچه امکان آن فراهم نیست این موضوع توسط اتاق بازرگانی در شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی مطرح شود.

لینک کوتاه : https://noyabpress.ir/?p=43087
کد شما در این بخش

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.