حمید دامغانی در گفتگو با خبرنگار نویاب، اظهار کرد: بسیاری از سازمانهای دولتی با هدف روانسازی امور جاریه تشکیل شدند اما متاسفانه هرچه پیشتر رفتند این نهادهای دولتی عریض و طویلتر شده و از اهداف اصلی خود دور ماندند تا جایی که اکنون ناخواسته برای مردم مانع تراشی میکنند.
وی با بیان این نکته که یک سازمان شاید در بدو تاسیس با ۵۰ پرسنل کارش را آغاز کرد، افزود: امروز همین سازمان با بیش از دو هزار نیرو باز هم کارایی مناسب ندارد و تنها به این جهت که پرسنل بیکار نباشد وظایفی برای آنها تعریف میکند که جزو هسته ذاتی و وظایف اولیه سازمان نیست.
این فعال اقتصادی ضمن یادآوری این مطلب که سازمانهای دولتی دسترسی بیشتری برای ارائه لوایح به مجلس دارند، افزود: خیلی از وظایفی که برای سازمانها تعریف شده شاید در یک مقطع موقتی براساس مصلحت اندیشی دیده شده بود اما همان در دراز مدت به وظیفه تبدیل شد.
وی از ایجاد کد ملی و کارت شناسایی به عنوان مثالی ساده یاد کرد و گفت: در حال حاضر به جای اینکه دردسر ارباب رجوع با ایجاد کد ملی کمتر شود، یک برگه به برگههای پرونده سازی مردم در تشکیل پرونده اضافه شده است.
دامغانی با تاکید بر اینکه وظیفهای که روز اول به سازمانها سپرده شده، امروز دیگر وجود ندارد، افزود: با این حال سازمانهای دولتی با تعداد زیادی نیروی کار هنوز به فعالیت خود ادامه میدهند.
وی در خاتمه یادآور شد: اگر روزی دولت شهامت به خرج داده و تغییر جدی در بدنه سازمانها ایجاد کند، ضمن کاهش هزینههای دولت، بسیاری از مشکلات ارباب رجوع برای مراجعه به ادارات محدود خواهد شد.