به گزارش نویاب به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان گلستان، با توجه به اظهارات خلاف واقع رئیس شورای اسلامی روستای تاریخی فارسیان شهرستان آزادشهر با عنوان «بیاعتنایی میراثفرهنگی به ماسوله گلستان»، مسئول روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان ضمن بیان توضیحاتی، گفت: متأسفانه با به پایان رسیدن دولتها شاهد برخی بداخلاقیها و اظهارات خلاف واقع از سوی برخی افراد هستیم که بهجای دفاع از دستاوردهای نداشته خودشان با فرار به جلو به دنبال زیرسوال بردن خدمات سایر دستگاههای اجرایی و خدماترسان هستند.
مسعود زیارتی افژود: با توجه به اظهارات خلاف واقع مسلم گیلکی رئیس شورای محترم اسلامی روستای تاریخی فارسیان شهرستان آزادشهر در خصوص بیاعتنایی میراثفرهنگی به این روستای تاریخی و عدم تخصیص بودجه، عدم اجرای بازدید توسط مدیرکل و مدیر شهرستان و…، جهت اطلاعرسانی و تنویر افکار عمومی، لازم دیدم تا ضمن روشنگری، بخشی از عملکرد این ادارهکل در این روستا را تشریح کنم.
مسئول روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گلستان با اشاره به بخشی از سخنان رئیس شورای اسلامی روستای تاریخی فارسیان شهرستان آزادشهر در این مصاحبه که میگوید «میراثفرهنگی اگر اعتبار ندارد دهانش را ببندد» گفت: متأسفانه این فرد با ادبیات خارج از ادب و عرف اقدامات ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان را در روستای تاریخی فارسیان نادیده گرفت و ضمن اینکه در پاسخ به سؤالات طفره میرفت، دستگاههای دیگر را مسبب مسائل و مشکلات روستا معرفی میکند که باید از این فرد که بهعنوان رئیس شورای اسلامی روستا مشغول فعالیت است پرسید که اقدامات شما در حوزههای مرتبط با روستا در بخشهای زیرساختی و خدماتی، پسماند روستا و… چه بوده است؟
او با تأکید بر اینکه اگر همه باید صرفاً منتظر ارائه خدمات توسط دستگاههای دولتی برای روستاها باشیم پس نقش و وظایف شوراهای اسلامی و دهیاریها برای توسعه و آبادی روستاها چیست، تصریح کرد: متأسفانه شورای اسلامی روستای فارسیان نتوانسته با برنامه ریزی های مناسب کوتاه مدت و بلند مدت از ظرفیتها و داشتههای روستا در راستای معرفی و جذب گردشگر و توریست، توسعه اقتصاد روستا و همچنین ایجاد اشتغال بهرهبرداری لازم را داشته باشد.
زیارتی گفت: روستای فارسیان با توجه به نوع معماری و شکلگیری روستا بهصورت پلکانی و همچنین دیگر ویژگیهای منحصربهفرد طبیعی، زیستمحیطی، تاریخ و قدمت روستا، ویژگیهای خاص فرهنگی و اجتماعی، ارزشهای معماری و… بهعنوان دومین بافت تاریخی روستایی گلستان در سال ۱۳۹۶ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.
مسئول روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گلستان یادآور شد: از دیگر برنامه های این ادارهکل آمادهسازی پرونده ثبت جهانی این روستای شاخص استان است و مدیریت جدید اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان آزادشهر در حال جمعآوری مستندات و اطلاعات موردنیاز برای تدوین پرونده ثبت جهانی این روستا است.
او با اشاره به بخش دیگری از سخنان این مسئول محلی با عنوان اینکه «ما فقط اسم مسئولان میراثفرهنگی را شنیدهایم اما هیچگاه برای حل مشکلات، آنها را در روستای خود ندیدیم» گفت: این اظهارات خلاف واقع این عضو شورا در عصر حاضر و باوجود رسانههای دیداری و شنیداری مختلف و انتشار اخبار و رویدادها در کمترین زمان در فضای مجازی، عجیب به نظر میرسد.
زیارتی گفت: در راستای تنویر افکار عمومی و اطلاع مردم شریف منطقه باید عرض کنیم که محمدجواد ساوری مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان گلستان در مدت حدود ۲ سال خدمتش در این حوزه دومرتبه صرفاً از روستای تاریخی فارسیان بازدید کرده و با دیدار با مسئولان و مردم روستا از نزدیک مسائل و مشکلات آن را پیگیری کرد.
او همچنین افزود: طه عسگری که از سال ۱۳۹۹ به مدت سه سال بهعنوان مدیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان آزادشهر مشغول فعالیت بوده است بیش از ۳۰ مرتبه از این روستا بازدید داشته و جلسات مختلفی را با شورای و دهیار روستا برگزار کرده است که متأسفانه علیرغم پیگیریها شاهد هیچگونه همکاری از سوی دهیار و شورای روستا نبودیم.
مسئول روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گلستان گفت: مدیر شهرستان در این مدت حتی برای برگزاری دورههای آموزشی برای جامعه محلی و همچنین معرفی ظرفیتهای روستا برنامهریزی کرده است که متأسفانه هیچ همکاری از سوی مسئولان محلی در این خصوص صورت نگرفت و امروز بهجای پاسخگویی در خصوص عملکرد سعی در زیرسوال بردن عملکرد دیگران دارند.
او با اشاره به دیگر اقدامات این ادارهکل در روستای فارسیان، خاطرنشان کرد: با توجه به تمام کمبودهای اعتبارات دولتی در حوزه میراثفرهنگی، در سال جاری و در دولت شهید محترم جمهور بیش از ۸۰۰ میلیون ریال اعتبار برای بافت تاریخی روستا تخصیص یافته است.
زیارتی بیان کرد: مجموعه دستگاههای اجرایی و خدماترسان با مشارکت و همافزایی اقدامات خوبی را برای احیا و حفاظت از بافت تاریخی روستای فارسیان اجرایی کردند که جای تقدیر و تشکر فراوان دارد. دردولت شهید رئیسی با مشارکت و همافزایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال در این روستا هزینه شد.
او همچنین یادآور شد: غلامحسین محمودی تنها هنرمند بازمانده رشته پالاندوزی در استان گلستان و از مفاخر روستای فارسیان در سال ۱۳۹۹ با عنوان نادره کار و گنجینه زنده بشری در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است و در راستای احیای این هنر روستای فارسیان ۱۰۰ میلیون ریال کمک بلاعوض به این هنرمند پرداخت شد.
مسئول روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گلستان با اشاره به بخش دیگری از سخنان رئیس شورای اسلامی روستای فارسیان با عنوان « میراثفرهنگی بودجهای برای توسعه گردشگری در فارسیان ندارد» گفت: تاکنون چهار اقامتگاه بومگردی در این روستا به بهرهبرداری رسیده است که در حال حاضر ۲ واحد آن در حال ارائه خدمات به مسافران و گردشگران است.
او تأکید کرد: با توجه به اعتبارات محدود دولتی در حوزه حفظ، احیا و مرمت بافت و بناهای تاریخی در سطح کشور و بهتبع آن استان گلستان، لازم است تا از ظرفیت بخش خصوصی استفاده شود و یکی از پیشنیازهای استفاده از توان بخش خصوصی است، متأسفانه هیچ برنامهای در حوزه معرفی و تبلیغ گردشگری روستا و از آن مهمتر ایجاد مشوقهای لازم برای سرمایهگذاران و حمایت از آنها از سوی شورای اسلامی روستای فارسیان شاهد نبودیم.
زیارتی بیان کرد: در دولت سیزدهم۳۰۰ میلیون ریال بهصورت بلاعوض به خانه موزه روستایی پرسیان آزادشهر پرداختشده است.
محمدطه عسگری مدیر پیشین اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان آزادشهر نیز در این خصوص گفت: در ایام مدت در این شهرستان بیش از ۳۰ مرتبه از روستای تاریخی فارسیان بازدید داشتم و جلسات مختلفی را با مسئولان محلی و فعالان گردشگری و صنایعدستی داشتیم. همچنین بیش از چهار دوره آموزشی برای جوامع محلی و هنرمندان صنایعدستی و گردشگری در این روستا برگزار شده است.
او با اشاره به بخش دیگری از سخنان مسلم گیلکی رئیس شورای اسلامی روستای فارسیان آزادشهر، با عنوان اینکه اداره میراثفرهنگی وی را برای اخذ مجوز ایجاد اقامتگاه بومگردی شخصی، بیش از دو سال معطل کرده است، گفت: ایشان یک واحد بسیار فرسوده را بهعنوان مکان پیشنهادی برای تبدیل به اقامتگاه بومگردی معرفی کرده بودند که کارشناسان با بازدید از این واحد، ملک ایشان را به دلیل مسائل ایمنی با توجه به فرسودگی بنا، مناسب ایجاد اقامتگاه بومگردی ندانستند و پس از پیگیریهای متعدد ایشان دریافتیم که ایشان فقط به دنبال دریافت تسهیلات ایجاد واحد گردشگری در این روستا است.
عسگری یادآور شد: از دیگر اقدامات در این روستا معرفی آن در فضای مجازی تهیه و تولید محتواها تولید کلیپ و همچنین ایجاد وب سایت گردشگری روستای تاریخی فارسیان و… را می توان اشاره کرد.
علی صادقلو مدیر اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان آزادشهر نیز در خصوص این مصاحبه، و اظهارات خلاف واقع رئیس شورای اسلامی روستای فارسیان آزادشهر گفت: روستای فارسیان بهعنوان یکی از روستاهای تاریخی و مهم استان کاندیدای ثبت جهانی است اما متأسفانه دهیاری و شورای اسلامی روستا نتوانستهاند اطلاعات موردنیاز و مستندات لازم را در این خصوص ارائه دهند و تا امروز و علی رغم پیگیری ها لازم همکاری نداشتند.