• امروز : جمعه, ۲۲ تیر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 12 July - 2024
2

عرضه نان کامل توسط بانوی خلاق گرگانی

  • کد خبر : 38608
  • 31 خرداد 1403 - 20:13
عرضه نان کامل توسط بانوی خلاق گرگانی
خانم قاسمی بانوی فعال اجتماعی و دوستدار محیط زیست اهل استان‌گلستان این روزها با دایر کردن یک نانوایی به تولید نان کامل و سالم در یکی از محلات شهر گرگان مرکز استان گلستان پرداخته است.

به گزارش نویاب، دیده نشدن تلاش افرادی که در عرصه آرد و نان سالم فعالیت می‌کنند یکی از نکاتی است که در استان گلستان مغفول مانده است.

اکنون خانم قاسمی بانوی فعال اجتماعی و دوستدار محیط زیست اهل استان‌ گلستان این روزها با دایر کردن یک نانوایی به تولید نان کامل و سالم در یکی از محلات شهر گرگان مرکز استان گلستان پرداخته است.

این نان با هدف کاهش ضایعات و افزایش کیفیت پخت می‌شود. نان کامل با استفاده از آرد دارای ۹۶ درصد سبوس پخت می‌شود؛ نانی که با استفاده از آرد کامل تهیه می‌شود دارای خاصیت پیشگیری و کنترل بیماری‌هایی مانند فشار خون، دیابت، درمان یبوست و پیشگیری از ابتلا به سرطان‌های گوارشی است.

نان‌های سبوس‌دار یا نان تیره که با آرد کامل تهیه می‌شوند، نسبت به نان تهیه شده با آرد سفید به مراتب ارزش غذایی بالاتری داشته و سلامت شهروندان را تامین می‌کند.

نان کامل

نان سبوس‌دار سرشار از املاح معدنی مانند آهن، منیزیم، سیلیسیم، کلسیم و فسفر بوده و انواع ویتامین‌ها به ویژه ویتامین‌های گروه B را داراست، نتایج تحقیقات پژوهشگران صنایع غذایی نشان داده، از ۴۴ ماده مورد نیـاز بـدن ۴۰ مـورد آن در نـان کامل و سبوس‌دار وجود دارد.

دانه گندم متشکل از سه بخش اصلی شامل جوانه، سبوس و اندوسپرم می باشد جوانه گندم حاوی چربی و اندکی پروتئین، سبوس حاوی فیبر و آندوسپرم حاوی نشاسته و مقادیری پروتئین است. آرد کامل آردی است که گندم آن توسط آسیاب سنگی به صورت کامل آسیاب شده است یا اینکه پس از فرآوری گندم، پوسته و لایه‌های خارجی دانه به آن اضافه شده است و شامل فیبر، موادمعدنی و ویتامین‌های گروه ب است.

بنا بر پژوهشهای متخصصین علوم و صنایع غذایی، حدود ۲۰ درصد از وزن آرد کامل متعلق به پوسته و لایه‌های خارجی دانه گندم می باشد و این پوسته و لایه‌ها حاوی فیبر، مواد آنتی‌اکسیدان و مواد مغذی مهمی چون روی، منیزیم، فسفر، پتاسیم و ویتامین‌های گروه ب هستند.

به گفته خانم قاسمی، آرد سفید به دلیل حذف پوسته و لایه‌های خارجی دانه گندم، حاوی فیبر و مواد مغذی کمتری است و در فرآیند تولید آن بخشی از ویتامین‌ها و مواد معدنی از بین می‌روند. مصرف طولانی مدت آرد سفید می‌تواند باعث کاه

ش سطح فیبر، کمبود ویتامین‌ها و مواد معدنی در بدن و به طور کلی کاهش سطح سلامت فرد شود. فیبر بالا از مزایای آرد کامل بوده و آرد کامل حاوی پوسته و لایه‌های خارجی دانه گندم است که شامل فیبر، مواد مغذی و مواد ضد اکسیدان است.

نان کامل

مصرف نان حاوی آرد کامل ضمن کمک به تأمین نیاز روزانه افراد به فیبر باعث بهبود خونرسانی، کنترل قند خون و حفظ سلامت دستگاه گوارش می‌شود. کاهش خطر بیماری‌های مزمن از دیگر مزایای استفاده از آرد کامل می باشد و مصرف غلات کامل ارتباط مستقیمی با کاهش میزان بیماری‌های مزمن مانند بیماری‌های قلبی عروقی، برخی از بیماری‌های سرطان و دیابت دارد.

استفاده از آرد کامل در تهیه نان به عنوان جایگزینی برای آرد سفید می‌تواند به بهبود سلامت کمک کند اما نیاز به شناخت دقیق‌تر در مورد شرایط پخت و فرهنگ سازی مصرف آن در بین آحاد جامعه وجود دارد.

محمد اسماعیل اسدی، پژوهشگر بین المللی کشاورزی پایدار، استان گلستان

لینک کوتاه : https://noyabpress.ir/?p=38608
  • نویسنده : محمد اسماعیل اسدی
کد شما در این بخش

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.