محمدرضا عباسی در گفتگو با خبرنگار نویاب، اظهار کرد: با این اقدام ذخیره رطوبت سفرههای آب زیرزمینی در این زمان انجام میشود؛ این موضوع بسیار جدی است و باید به آن توجه شود.
وی با بیان این نکته که بی توجهی به این موارد باعث نشست زمین در خوزستان شد، افزود: اگر قرار است پایداری تولید اتفاق بیفتد باید کشت تابستان متوقف شود و تنفس به خاک و آبهای زیرزمینی بدهیم.
عباسی ادامه داد: در حال حاضر ۲۰ درصد از خاکهای استان مناسب کشاورزی است به همین خاطر امسال نزدیک به ۱۰۰ هزار هکتار از مزارع کلزا، جو و گندم سبز نشد.
وی ضمن یادآوری این نکته که گلستان برخلاف استانهای مازندران و گیلان تنش شوری خاک دارد، افزود: خاکهای شور وقتی به خشکسالی میرسند تنش شوری آن چند برابر میشود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گلستان معتقد است: یکی از راهکارهای مقابله با این شرایط بی خاکورزی و کشت مستقیم است بر همین اساس کشاورزی حفاظتی در بیش از ۳ هزار و ۵۰۰ هزار هکتار از اراضی استان انجام شده است.
وی با بیان این نکته که اراضی مرتعی شمال استان تصرف شدند، افزود: از آنجایی که بارندگی این مناطق کمتر از ۲۵۰ میلیمتر است اراضی این بخش از استان باید به مرتع تبدیل شود و کشاورزی در این بخش انجام نشود.
عباسی ایجاد صنایع اشتغالزا در شمال استان را ضروری برشمرد و گفت: دولت باید تمهیداتی برای رفع بیکاری این مناطق بیاندیشد یا اینکه به دنبال کشت فرا سرزمینی یا توسعه صنعت دامداری باشد.