به گزارش نویاب به نقل از مهر، در بهمنماه ۱۴۰۲، تغییرات متوسط قیمت اقلام خوراکی منتخب برای گروههای مختلف کالاهای خوراکی در مناطق شهری کشور بهشرح زیر است:
نان و غلات
در این گروه، اقلام شیرینی خشک با ۲.۴ درصد، رشته آش با ۱.۳ درصد و ماکارونی با ۱.۳ درصد بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشتهاند و همچنین بیشترین کاهش قیمت مربوط به برنج ایرانی درجه یک با ۱.۰- درصد است.
گوشت قرمز و سفید و فرآوردههای آنها
در این گروه، اقلام ماهی قزلآلا با ۳.۲ درصد، گوشت گوسفند با ۲.۹ درصد و کنسرو تن ماهی با ۲.۰ درصد بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشتهاند و همچنین بیشترین کاهش قیمت مربوط به مرغ ماشینی با ۵.۴- درصد است.
لبنیات، تخم مرغ و انواع روغن
در این گروه، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به شیر خشک با ۹.۳ درصد و کره پاستوریزه با ۱.۱ درصد و همچنین بیشترین کاهش قیمت مربوط به روغن نباتی جامد با ۱.۵- درصد، روغن مایع با ۰.۷- درصد و پنیر پاستوریزه با ۰.۱- درصد است.
میوه و خشکبار
در این گروه، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به خربزه با ۳۸.۸ درصد، انار با ۵.۷ درصد و کشمش پلو با ۵.۰ درصد همچنین بیشترین کاهش قیمت مربوط به پسته با ۱.۱- درصد و موز با ۰.۶- درصد است.
سبزیجات و حبوبات
در این گروه، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به خیار با ۴.۲ درصد، لوبیا قرمز با ۲.۰ درصد و عدس با ۱.۸ درصد و همچنین بیشترین کاهش قیمت مربوط به گوجه فرنگی با ۳۵.۹- درصد، کدو سبز با ۶.۴- درصد و بادمجان با ۵.۰- درصد است.
قند و شکر، آشامیدنیها و سایر خوراکیها
در این گروه، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به سس گوجه فرنگی با ۲.۳ درصد و سس مایونز با ۱.۱ درصد و همچنین بیشترین کاهش قیمت مربوط به قند با ۰.۳- درصد است.
بهمن ماه ۱۴۰۲، از ۵۳ قلم خوراکی منتخب در نقاط شهری، تعداد ۲۰ قلم، درصد تغییر سالانه بالاتر از نرخ تورم نقطهای نقاط شهری کشور (۳۶.۲ درصد) داشتهاند.