به گزارش نویاب، نخستین جلسه کمیسیون احداث و خدمات فنی اتاق بازرگانی گرگان، چهارشنبه با ریاست سید محمد مرتضوی و همچنین حضور نماینده تشکل های اقتصادی و دستگاه های دولتی در سالن جلسات اتاق گرگان برگزار شد.
مرتضوی، در این جلسه، گفت: سازندگان مسکن و پیمانکاران دو بال توسعه در زمینه احداث هستند و سازمان نظام مهندسی هم کار نظارت براین بخش را بر عهده دارد.
رئیس کانون سراسری انبوه سازان مسکن و ساختمان کشور ادامه داد: همه ظرفیت های بخش خصوصی در این کمیسیون حاضر و امکان بهره برداری هم فراهم است.
مرتضوی با بیان این که آنچه با مشارکت بخش خصوصی اتفاق می افتد دستاوردهایی برای مردم است و هم استانی ها ما از آن بهره خواهند برد، گفت: در این فرصت چهارساله شرایط خوبی برای بهبود سرمایه گذاری و شرایط زندگی مردم فراهم است و باید تلاش کنیم با هم افزایی این شرایط خوب را به نیتجه برسانیم.
رئیس کمیسین احداث و خدمات فنی اتاق بازرگانی گرگان اضافه کرد: در استان گلستان درک متقابل خوبی بین دولت و بخش خصوصی فراهم است و امکان سرمایه گذاری و توسعه به نسبت بهتر از سایر استان ها فراهم است.
وی با بیان این که در حوزه بافت فرسوده مهمترین و کلیدی ترین نقش را اداره کل راه و شهرسازی دارد، ادامه داد: موضوع باز آفرینی شهری از سال های دور باید به آن پرداخته می شد ولی دستاوردهای اجرایی آن به خوبی انجام نشده و نیازمند توجه بیشتر است.
دولت و بخش خصوصی همکاری بهتری داشته باشند
مرتضوی تاکید کرد: بخش خصوصی و دولت باید در این بخش همکاری بهتری داشته باشند؛ در تهران در تعامل با شهرداری این موضوع به صورت تفاهم چند جانبه آغاز شده است.
رئیس کمیسیون احداث و خدمات فنی اتاق گرگان در مورد گلایه انجمن پیمانکاران از حضور شرکت های غیر بومی ضعیفتر هم گفت: در اراده برخی مدیران می بینم که می خواهند فعالان بخش خصوصی بومی را حذف کنند؛ اگر مشکلی هست باید مطرح شود تا برطرف بشود.
وی اضافه کرد: نبود جلسات و مذارکات با دولت و عدم همراهی با بخش خصوصی بومی باعث می شود پیمانکاران غیر بومی که سوابق اجرایی موثری هم ندارند در استان گلستان پروژه های مهمی بردارند.
مرتضوی با بیان این که استاندار به بانک ها هشدار داده بودند که سرمایه های استان را از گلستان خارج نکنید، گفت: چطور می شود که این هشدار را می دهند؟ وقتی کار بزرگ را به پیمانکار غیر بومی می دهید پول و سرمایه را از گلستان خارج می کنند.
رئیس انجمن انبوه سازان گلستان تصریح کرد: در داخل استان باید کارها بین بخش خصوصی بومی توزیع شود تا بانک هم سرمایه را از استان خارج نکند. سرمایه گذاران و پیمانکاران غیر بومی باید از اولویت خارج شود و تنها در شرایطی که بخش خصوصی حاضر به کار نشد این کار انجام شود.
مدیریت شهری گرگان آماده مشارکت واقعی با فعالان بخش خصوصی است
رئیس شورای شهر گرگان در ادامه این جلسه، راه برون رفت از مشکلات را حمایت از بخش خصوصی دانست و اظهار کرد: باید از بخش خصوصی به صورت عملی حمایت همه جانبه شود.
ناصر گرزین، با اشاره به حمایت های مدیریت شهری گرگان از طرح های مسکن، گفت: گرگان ظرفیت های خوبی دارد که از آن به طور کامل استفاده نشده است.
وی ادامه داد: با توجه به بودجه کم، دولت به تنهایی نمی تواند اقدامی کند و باید بخش خصوصی پای کار باشد.
گرزین با بیان این که بافت فرسوده گرگان برای تحول فراهم است، ادامه داد: با توجه به تخفیف ۵۰ درصدی بافت فرسوده طبق مصوبه، ما در گرگان این تخفیف را به ۱۰۰ درصد رساندیم و امیدواریم شرایطی فراهم شود که از توانمندی بخش خصوصی برای تحول گرگان استفاده کنیم.
وی تصریح کرد: باید بپذیریم شرایط اقتصادی دولت امکان توسعه را به تنهایی فراهم نمی کند.
رئیس شورای شهر گرگان یادآور شد: اعتقاد قلبی ما حمایت از بخش خصوصی است و اگر چنین اتفاقی به درستی رخ ندهد شاهد تحول نخواهیم بود.
فرایندهای نظام مهندسی گلستان تسهیل می شود
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان گلستان هم گفت: در خصوص بافت فرسوده با توجه به این که سازمان تشکل خودگردان است اما ۵۰ درصد تخفیف خدمات مهندسی دارد و برای تمدید قراردادها هم تخفیف ارائه می دهیم.
دانیال قاسمی در خصوص کوتاه کردن پروسه سازمان هم که از انتقادات حاضران در جلسه بود، گفت: طرح کاهش فرایندها در حال بررسی است که بخشی فاز مطالعاتی و زمان بر است اما در بخش اداری تمام تلاش خود را برای کاهش فرایند با اضافه کردن نفرات انجام خواهیم داد.
قاسمی با بیان این که سازمان از طریق فیبر به اینترنت متصل شده، گفت: آمادگی داریم ارتباط شهرداری و سازمان را از کاغذی به الکترونیکی تبدیل کنیم تا پروسه اداری کمتر شود.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان گلستان از فعالیت حدود ۱۲ هزار عضو و حدود ۶ هزار متخصص دارای پروانه در صنعت ساختمان خبرداد و بیان کرد: پتانسل برای همکاری در توسعه استان وجود دارد؛ ظرفیت بیشتر از نیاز است و شرایط خوبی هم برای مهندسان ایجاد خواهد شد.
مطالبات پرداخت نشده بخش خصوصی از یک دهه گذشت
عضو انجمن پیمانکاران ایران، با بیان این که جای تشکیل این کمیسیون در اتاق گرگان خالی بود و وجود آ« باعث تحویل در حوزه احداث خواهد شد، گفت: طبق اخبار نزدیک به دو هزار میلیارد تومان اعتبار تا ۳۱ شهریور باید جذب شود که هنوز نشده است؛ استان ما جلوه زیبایی دارد ولی متاسفانه در توسعه اتفاقات لازم انجام نشده است.
علی بهرامعلی نژاد، افزود: در شاخص های مختلف استان گلستان در رده های آخر است و دستگاه های نظارتی باید در توسعه همراهی بیشتری داشته باشیم.
وی ادامه داد: در استان های همجوار حتی برای پروژه های کوچک هم اجازه پیمانکار غیر بومی را نمی دهند اما در استان ما پیمانکاران غیر بومی بسیار در پروژه ها حضور پررنگ دارند.
بهرام علی نژآد تصریح کرد: ما مصوبات خوبی در پروژه های استان داشتیم که متاسفانه اتفاق نمی افتد ولی نیاز است دغدغه های بخش خصوصی از نظر کارشناسان عبور کرده و به نتیجه برسد.
وی با انتقاد از بدهی ۱۰ ساله راه و شهرسازی به پیمانکاران استان گلستان، گفت: این رقم برای یک دهه اخیر است و عملا امروز دیگر ارزش لازم را ندارند؛ مدیران دستگاه های اجرایی باید واقعا پای کار بیایند و دغدغه ای نداشته باشند.
برگزاری جلسات منظم با دولت، حمایت ویژه از فعالان بخش خصوصی بومی، ایجاد چشم انداز برای مشارکت بخش خصوصی در توسعه گلستان و در نتیجه به حداقل رسیدن فاصله بخش خصوصی و دولت از مهمترین مطالبات فعالان اقتصادی حاضر در جلسه برای پیگیری توسط کمیسیون احداث بود.
در این جلسه امیر یوسفی، آتانفس رودی و حاج محمد زاودی از هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی گرگان، ناصر گرزین و محمدرضا سیدالنگی از مدیریت شهری گرگان و همچنین نمایندگان جهاد کشاورزی، آب منطقه ای، راه و شهرسازی، شرکت گاز، شرکت برق، انجمن انبوه سازان و انجمن پیمانکاران عمرانی گلستان نیز حضور داشتند.